ΣΙΝΕ

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ο ρόλος των προβιοτικών στην υγεία του δέρματος

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μη παθογόνοι μικροοργανισμοί που βρίσκονται φυσιολογικά στο έντερο και συμβάλλουν στη ρύθμιση της εντερικής μικροχλωρίδας, προάγοντας έτσι στην καλή λειτουργία του εντέρου.


Παράλληλα συμμετέχουν στην πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών της τροφής. Τα προβιοτικά περιέχονται επίσης σε ορισμένα τρόφιμα όπως είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξινόγαλα, καθώς και σε άλλα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το κρασί, η μπύρα ή το τουρσί.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά πέραν του ρόλου τους στην εντερική λειτουργία, έχουν και άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι πιθανόν να αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας και άλλων δερματικών παθήσεων αλλεργικής φύσης, μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επιπλέον, φαίνεται ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και στην αντιμετώπιση της ακμής, δρώντας ως αντιμικροβιακοί παράγοντες και βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής.

Ακόμη όμως και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει ακμή ή κάποια δερματική πάθηση, έχει φανεί ότι η κατανάλωση προβιοτικών μπορεί να ενισχύσει την άμυνα του δέρματος απέναντι στη δράση της UV ακτινοβολίας.

Πηγή
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: