ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Εικόνες βιβλικής καταστροφής - Τρία θύματα από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία (βίντεο)

Ξεπερνούν τους 500 οι τραυματίες - Οι πλημμύρες κατέκλυσαν σπίτια, έπνιξαν γιδοπρόβατα και αγελάδες, κατέστρεψαν γέφυρες και δρόμους - Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότερα από 30.000 σπίτια. Ακατάπαυστες ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, αλλά και τη Σερβία το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, ενώ οι καταστροφές ήταν τόσο μεγάλες, ανάλογες βιβλικού κατακλυσμού.

Ειδικότερα, «άνοιξαν οι ουρανοί» στη βόρεια, δυτική και κεντρική Βουλγαρία με συνέπεια ο όγκος του νερού να ανέλθει στα 50 έως και 200 διακόσια λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στη Βράτσα, στη Μοντάνα, στη Βίντιν και σε άλλες περιφέρειες του βορρά.


Ύστερα από τον τραγικό χαμό γυναίκας 61 χρονών και του 39χρονου γιου της σε χείμαρρο στο χωριό Βρανίλοφτσι πριν από τρεις μέρες, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε νεκρός 20χρονος βοσκός που είχε χαθεί κοντά στο χωριό του, στην περιφέρεια Βράτσα.

Ως σοβαρότατες, για τα δεδομένα της Βουλγαρίας, χαρακτηρίζονται οι ζημιές από τις νέες πλημμύρες που κατέκλυσαν σπίτια, έπνιξαν γιδοπρόβατα και αγελάδες, κατέστρεψαν γέφυρες και δρόμους στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και στο δήμο Ροδόπης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότεροι από 30.000 συνδρομητές της εταιρίας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας QEZ, της δυτικής και της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, επειδή από τις πλημμύρες προκλήθηκαν καταστροφές στους αγωγούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Παρασκευής οι βροχές σταμάτησαν σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές σκηνές:


να σημειωθεί, πάρα ταύτα, πως το μέτωπο σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχίσει την επέλασή του από τα δυτικά μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων, σε μία προειδοποίηση για πιθανές νέες πλημμύρες στην οποία αναφέρονται ότι υπάρχει κίνδυνος ανόδου της στάθμης των υδάτων του Στρυμόνα, του Νέστου, του Άρδα και του Έβρου, καθώς και ποταμών στο βόρειο τμήμα της χώρας.


Στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος γίνεται αναφορά και στον άγνωστο, μέχρι πρόσφατα, στο ευρύ κοινό ποταμό «Λεσκόφσκα» κοντά στην πόλη Σβόγκσε, βόρεια της Σόφιας. Ο «Λεσκόφσκα» μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από μικρό ρυάκι, σε άγριο χείμαρρο που παρέσυρε στη ροή του νταλίκα μαζί με ένα ακόμη φορτηγό αυτοκίνητο, αφού εξαφάνισε πρώτα και το πάρκινγκ, όπου είχαν σταθμεύσει τα φορτηγά...

protothema.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: