ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Χριστιάννα Καλογήρου: γιατί χάνει τη θέση της η νέα Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ακυρώνεται με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η ανακήρυξη της Χριστιάννας Καλογήρου σε Περιφερειάρχη (μετά από ένσταση) αναφέροντας πως άμεσα θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα η κα Καλογήρου ανέφερε τα εξής:

«Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών.

Σέβομαι τις δικαστικές αποφάσεις.

Όπως έχω δικαίωμα και υποχρέωση καταθέτω αμέσως αίτηση αναιρέσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας».

Την ένσταση είχαν καταθέσει τα στελέχη και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτριος Μάντζαρης, Βασίλειος Τεντόμας, Ιωάννης Ζερδελής (Βουλευτής) και ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, θεωρώντας ότι συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ακόμη και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Πάντως σύμφωνα με τη νομοθεσία ο συνδυασμός «ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» που κέρδισε την Περιφέρεια δεν χάνει την εκλογή και όπως προβλέπεται θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών Λέσβου, κ.Ευστράτιου Κύτελη, του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Σάμου κ. Νικόλαο Κατρακάζου και του Αντιπεριφερειάρχη Νομού Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Ο επικρατέστερος θα ασκήσει καθήκοντα “Β Περιφερειάρχη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο ΣτΕ.

fimes.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: