ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οι «πρώτοι των πρώτων» από τη Θεσσαλονίκη μιλούν για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές και τα μελλοντικά τους σχέδια

Το πρωί της Πέμπτης τελείωσε η αγωνία για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.

Η συγκεκριμένη ημέρα χαροποίησε ιδιαιτέρως τα περισσότερα παιδιά καθώς εκτός από το πολυπόθητο εισιτήριο για την ανώτατη εκπαίδευση, πήραν και την ικανοποίηση ότι πέρασαν μεταξύ των πρώτων στις σχολές της επιλογής τους.

Για την προσπάθεια που κατέβαλαν τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για μελλοντικά σχέδιά τους μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δύο από τους αριστεύσαντες, απόφοιτοι και οι δύο ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της Θεσσαλονίκης.

Δεύτερη στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ, με 19.427 μόρια, πέρασε η Μαρία-Ελένη Ζουλούμη. Όπως δήλωσε, διάβασε πολύ χωρίς να κάνει υπερβολές. «Ξέρεις ότι μια χρονιά είσαι μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το καλοκαίρι ξεκουράστηκε και είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στα φοιτητικά της καθήκοντα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, θέλει να αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα από πανεπιστήμιο του εξωτερικού, τόσο για την εμπειρία της ζωής εκτός Ελλάδας όσο και για τη γνώση που θα αποκτήσει. Απαντώντας στο ενδεχόμενο μόνιμης εγκατάστασης και σταδιοδρομίας στο εξωτερικό τονίζει: «σίγουρα θέλω να μείνω Ελλάδα».

Τρίτος στο Οικονομικό της ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης πέρασε ο Χρήστος Τασιούλας, συγκεντρώνοντας 19.512 μόρια. Είπε ότι διάλεξε το συγκεκριμένο τμήμα γιατί τον ενδιαφέρουν τόσο οι στρατιωτικές σχολές, όσο και το ακαδημαϊκό κομμάτι. Τόνισε, δε, ότι από την αρχή της χρονιάς διάβαζε μεθοδικά και με πρόγραμμα, ενώ από το προηγούμενο καλοκαίρι κάλυψε μέρος της ύλης. Και στα δικά του σχέδια βρίσκεται η απόκτηση μεταπτυχιακού, καθώς, όπως είπε, η επιστήμη που θα σπουδάσει μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά πεδία.

iefimerida.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: