ΣΙΝΕ

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ποιες γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικές οι άνδρες;

Δεν φαίνεται να κοιτούν τα ίδια πράγματα τελικά άνδρες και γυναίκες όταν επιλέγουν τους συντρόφους, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας που...
δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Personality and Social Psychology Bulletin» και εξετάζει τα πρότυπα της πρώτης γνωριμίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Γκουριτ Μπιρνμπαουμ, από τη Σχολής Ψυχολογία του Διεπιστημονικού Κέντρου στην Χερζλίγια, του Ισραήλ, θέλησε λοιπόν να ελέγξει κατά πόσο τα «συμπαθητικά» χαρακτηριστικά ενός αγνώστου γυναικείου προσώπου είναι ελκυστικά για τους άνδρες.

Για το σκοπό αυτό συγκρότησε μία ομάδα 100 ετεροφυλόφιλων, ελεύθερων φοιτητών από ένα ισραηλινό πανεπιστήμιο, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Το ένα μέλος του ζευγαριού κλήθηκε να εξιστορήσει μια πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία που είχε, όπως η αποτυχία στις εξετάσεις, την οποία στη συνέχεια συζήτησαν με το έτερο μέλος για πέντε λεπτά.

Το πείραμα επαναλήφθηκε και μεταξύ δύο αγνώστων σε online περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, άνδρες θεωρούσαν την γυναίκα που είχε ανταποκριθεί στη συζήτηση, ως πιο θηλυκή, ωστόσο οι γυναίκες δεν ταύτιζαν την ανταπόκριση με τον ανδρισμό.

Για τους άνδρες, δηλαδή, οι γυναίκες που είχαν δείξει ενδιαφέρον να ακούσουν την ιστορία τους θεωρούνταν πιο θηλυκές και τους προκαλούσαν ερωτική διάθεση καθώς και μεγαλύτερη επιθυμία για δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης.

«Αν και τα πρότυπα της πρώτης γνωριμίας έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, η στερεοτυπική συμπεριφορά βάσει του φύλου, εξακολουθεί να υφίσταται στα ραντεβού», σχολιάζει η επικεφαλής της έρευνας.

«Περιμένουμε από τις γυναίκες να νοιάζονται περισσότερο και να ανησυχούν για τους άλλους, συγκριτικά με τους άνδρες. Οι τελευταίοι περιμένουμε να έχουν τον έλεγχο του πρώτου ραντεβού», συμπληρώνει.

Στα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια λοιπόν, ο σύντροφος του οποίου το βιολογικό φύλο και τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν, είναι πιο ελκυστικός. Η συμπάθεια δηλαδή ταιριάζει με τις κοινωνικές απαιτήσεις για το γυναικείο φύλο, αλλά όχι και για το ανδρικό.

Τέλος, και προγενέστερες μελέτες είχαν δείξει ότι στα ετεροφυλόφιλα άτομα, αυτοί που έχουν γενικά τα τυπικά χαρακτηριστικά του φύλου τους είναι ελκυστικά στο αντίθετο φύλο.

onmed.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: