ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Europa League: Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3 [βίντεο]

Φιέστα... πρόκρισης ετοίμαζαν στο Περιστέρι, όπου ο Ατρόμητος αναζητούσε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη. Ωστόσο, το όνειρο μετατράπηκε σε...
εφιάλτη με τη Σαράγεβο να παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα και τον Ατρόμητο να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκλειστεί.

Οι Βόσνιοι με τυχερό τρόπο κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και στη συνέχεια έδειξαν έτοιμοι να προκριθούν. Αντιθέτως, ήταν εμφανές ότι οι Περιστεριώτες ήταν ψυχολογικά απροετοίμαστοι. Ίσως δεν πίστευαν πως μπορούν να βρεθούν πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα να αγχωθούν και να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Τα προβλήματα που παρουσίασε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ήταν αρκετά σε άμυνα και επίθεση, ενώ υπήρξαν και επιλογές στην αρχική ενδεκάδα που δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε. Η Σαράβεγο έχοντας τον Στόιτσεβ σε πολύ καλή μέρα και άξιους συμπαραστάτες τους Ντούλιεβιτς και Μπίλμπιγια εξέθεσε την άμυνα του Ατρομήτου αρκετές φορές, βρήκε τα γκολ που χρειαζόταν και πήρε άλλη μία πρόκριση με νίκη εκτός έδρας. Έτσι το ευρωπαϊκό όνειρο σταμάτησε πρόωρα για τους Περιστεριώτες που ακόμα δεν έχουν γευτεί τη χαρά της πρόκρισης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Περιστερίου"

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος (65' Ναπολεόνι), Δημούτσος, Πίτου, Μπρίτο (75' Μπάλλας), Καραμάνος, Φάμπιο (46' Τάτος).

ΣΑΡΑΓΕΒΟ: Μπάντοβιτς, Μπάριτς (103 Πρότιτς), Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Πουζίγκατσα, Στόιτσεβ, Ντούλιεβιτς, Τσίμιροτ, Όκιτς (68' Μπιλμπίγια), Ράντοβατς (68' Κοβάσεβιτς), Βελκόσκι

Γκολ: 86' Ταυλαρίδης / 24' Ντούλιεβιτς, 80' και 105' Μπίλμπιγια

Κάρτες: 9' Μπρίτο, 75' Καραμάνος, 108' Τάτος / 56' Τατομίροβιτς, 82' Ντούποβιτς

Ανασκόπηση
Με την πρόθεση να ελέγξει το παιχνίδι, να μην δεχτεί φάσεις και να το πάει σε χαμηλό τέμπο μπήκε ο Ατρόμητος στο παιχνίδι. Στα πρώτα λεπτά αυτό του έβγαινε και έδειχνε πως είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη Σαράγεβο. Στο 6' απείλησε με καλό σουτ του Καραμάνου, ενώ ο Μπάντοβιτς μπλόκαρε άλλη μία φορά την μπάλα σε σουτ του Μπρίτο.

Ωστόσο, από το πουθενά οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Ο Ντούλιεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ταυλαρίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτή ήταν η φάση που άλλαξε και όλη την εικόνα της αναμέτρησης, αφού στη συνέχεια οι Περιστεριώτες παρουσιάστηκαν κάκιστοι και υπερβολικά αγχωμένοι.

Τα λάθη στις μεταβιβάσεις διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να δίνει συνεχώς την ευκαιρία στη Σαράγεβο να κάνει επιθέσεις. Στο 32' ο Πουζίγκατσα έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Ατρομήτου, γύρισε στον Ράντοβατς, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο. Μέχρι τα τελευταία λεπτά δεν μπορούσαν να συνέλθουν οι γηπεδούχοι. Ωστόσο, στο 44' ο Καραμάνος βρήκε τον Φάμπιο, αλλά η κεφαλιά του Πορτογάλου ήταν αδύναμη. Λίγο μετά από εκτέλεση φάουλ του Πίτου ο Φυτανίδης πήρε την κεφαλιά στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, όμως, δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Εγκλωβισμένος ήταν στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος. Οι παίκτες του μπήκαν για να πετύχουν ένα γκολ και να μην μπουν σε περιπέτειες, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Τάτος προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι, αλλά συνήθως είχε μόνο τον Καραμάνο μπροστά του, ο οποίος ήταν πολλές φορές αβοήθητος με τις αποστάσεις να είναι μεγάλες.

Από προσωπική ενέργεια του Τάτου ο Ατρόμητος απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όσο περνούσαν τα λεπτά, μάλιστα, η Σαράγεβο ανέβαινε καθώς έψαχνε το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 80' ο Σίμιροτ έκανε εξαιρετική ενέργεια, η παράλληλη μπαλιά πέρασε απ' όλους και ο Μπίλμπιγια από κοντά έκανε το 0-2.

Όντας με την πλάτη στον τοίχο ο Ατρόμητος αποφάσισε να ανεβεί και κατάφερε πολύ γρήγορα να βρει το γκολ που θα τον έστελνε τουλάχιστον στην παράταση. Από κόρνερ του Πίτου ο Ταυλαρίδης νικάει τους πάντες στον αέρα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπάντοβιτς. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, αλλά δεν βρήκαν το γκολ της πρόκρισης με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη παράταση.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν εντυπωσιακά με ωραία ενέργεια του Στόιτσεβ, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο. Σταδιακά ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε με κεφαλιά του Ταυλαρίδη τον Μπάντοβιτς. Άλλο ένα ατομικό λάθος και μία καλή ενέργεια του Στόιτσεβ ήταν αρκετά για να θέσουν τον Ατρόμητο εκτός Ευρώπης. Ο Μαυροβούνιος έκλεψε την μπάλα από τον Καραμάνο, τη γύρισε στον Μπίλμπιγια και ο τελευταίος την έστειλε στα δίχτυα. Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ήταν διαδικαστικό, αφού δεν έγιναν φάσεις με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Ναπολεόνι, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Μπάντοβιτς.

Η φάση του αγώνα
Δεδομένου ότι οι φάσεις που δημιούργησε ο Ατρόμητος ήταν ελάχιστες, αυτή που θα μπορούσε να έχει αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης ήταν το σουτ του Τάτου στο 65'. Αν η μπάλα πήγαινε μέσα και ισοφάρισε ο Ατρόμητος, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Ο διαιτητής
Ο Άρνολντ Χάντερ δεν είχε δύσκολες αποφάσεις και γενικά τα πήγε πολύ καλά στο παιχνίδι. Θα μπορούσε, όμως, στον πειθαρχικό έλεγχο να είναι λίγο πιο αυστηρός σε 1-2 περιπτώσεις με τους παίκτες της Σαράγεβο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Μίλος Στόιτσεβ, ο οποίος ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Εντυπωσιακός με την μπάλα, δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ατρόμητο, ενώ συμμετείχε και στη φάση του δεύτερου γκολ. Παράλληλα, είχε και δοκάρι με την έναρξη της παράτασης, ενώ έκλεψε και την μπάλα από τον Καραμάνο στη φάση του τρίτου γκολ, το οποίο έφτιαξε με προσωπική ενέργεια.

Μας άρεσε
Ο Νεμάνια Μπίλμπιγια, που πέρασε ως αλλαγή και σκόραρε δις για τη Σαράγεβο. Δεν έκανε τίποτα εξεζητημένο, αλλά έκανε τη δουλειά για την οποία μπήκε παίρνοντας σωστές τοποθετήσεις και πετυχαίνοντας δύο εύκολα γκολ

Δεν μας άρεσε
Η εικόνα που έδειξε ο Ατρόμητος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ και για μεγάλο χρονικό διάστημα έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί την πίεση. Επιπλέον, δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις μην έχοντας τον τρόπο να διασπάσει μία πολυπρόσωπη άμυνα.


sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: