ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Europa League: Αστέρας Τρίπολης - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0 (video)

Eίναι από εκείνες τις βραδιές που φουσκώνεις τα στήθη από υπερηφάνεια και ανείπωτη χαρά. Είναι από εκείνες τις βραδιές που λες πως μια ομάδα μεγαλώνει και...
ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Μια εμφάνιση μεστή, ευρωπαϊκή, εφάμιλλη ομάδας που νομίζεις ότι παίζει χρόνια εκτός συνόρων και ξέρει να διαχειρίζεται παιχνίδια δίχως αύριο.

Ο Αστέρας Τρίπολης, μπορεί να μην έβγαλε μάτια με την απόδοσή του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά πήρε το ζητούμενο, που δεν ήταν άλλο από μια καθαρή νίκη (2-0) στο "Θ. Κολοκοτρώνης", βάζοντας γερές "βάσεις" πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League.

H ομάδα του Στάικου Βεργέτη έπαιξε όπως έπρεπε για να κινδυνέψει λίγες φορές στο ματς και να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, χτυπώντας δυο φορές στην επίθεση και βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" της Λάρνακας.

Ένα γκολ του Μάτσα στο 29' και ένα δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης (47') με τον Ζησόπουλο ήταν αρκετά για να διαμορφώσουν το 2-0 για τους Αρκάδες, που είναι έτοιμοι για τρίτη στη σειρά παλικαρίσια πρόκριση και παρουσία στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία τους.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87' Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70' Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80' Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πάμπλο, Γιεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Σπουνγκίν, Άλμπερμαν, Ιγκιέμπορ, Ραντί (87' Λουγκάσι), Μπεν Μπασάτ (66' Πρίτσα), Ζάχαβι, Μίκχα (76' Μπεν Χαΐμ).

Γκολ: 29' Μάτσα, 47' Ζησόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: 23' Μπεν Μπασάτ, 69' Γκαρθία, 75' Άλμπερμαν

Αστέρας για... φίλημα
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν διεκδίκησαν δάφνες ποιότητας. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπαθούσε να έχει κοντά τις γραμμές του, να μην επιτρέψει στη Μακάμπι να γίνει απειλητική και να περάσουν "αναίμακτα" τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά.

Αφού πέρασε το πρώτο τέταρτο με κάποιες προσπάθειες δίχως στόχο από τις δυο ομάδες, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του 17ου λεπτού από τον Ρόλε, το σουτ του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Πάμπλο, με την φάση αυτή να αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό... καμπανάκι κινδύνου για την εστία των Ισραηλινών.

Φαίνεται όμως πως δεν το έλαβαν σοβαρά υπόψιν οι παίκτες της Μακάμπι, που είδαν τον Μάτσα 12 λεπτά μετά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο αριστερό διαγώνιο σουτ, σηκώνοντας στο πόδι το "Θ. Κολοκοτρώνης".

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανασυνταχθούν, συνέχισαν να έχουν μια φλύαρη πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ραντί είχε ένα άστοχο προτού πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (42'), με το 1-0 να αποτελεί μια πολύ καλή "βάση" για να χτίσει κάτι καλό ο Αστέρας στο δεύτερο 45λεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ονειρεμένα για την ομάδα της Τρίπολης, καθώς προτού καλά καλά πατήσουν το χορτάρι οι παίκτες των δυο ομάδων ήρθε το 2-0 με τον Ζησόπουλο στο 47', κάνοντας την κοντινή προβολή.

Οι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι μούδιασαν, αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό και να απειλήσουν, με τον Αστέρα να κρατάει εύκολα το υπέρ του προβάδισμα. Θα μπορούσε μάλιστα να γίνει και το 3-0, με χαρακτηριστικότερο το χαμένο τετ-α-τετ του Μπαράλες (85'), για να αντιδράσει εξαιρετικά ο Θεοδωρόπουλος ένα λεπτό μετά στο πλασέ του Πρίτσα.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι Αρκάδες πηγαίνουν με... αέρα στη ρεβάνς, αφού έχουν το πάνω χέρι για πρόκριση στην φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπορούν και έχουν όλα τα φόντα να το πετύχουν!

Η φάση του αγώνα
Η επέμβαση του Θεοδωρόπουλου στο κοντινό σουτ του Πρίτσα στο 86', αυξάνει για τα καλά τις ελπίδες του Αστέρα για πρόκριση. Αν εκεί γινόταν το 2-1, θα ήταν μια διαφορετική ρεβάνς, με άλλα δεδομένα. Ο Έλληνας γκολκίπερ κράτησε το μηδέν σε ένα πολύ κομβικό σημείο του ματς.


Ο διαιτητής
Ο Πάολο Ταλιαβέντο ήταν κοντά στις φάσεις και καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να αισθάνεται παραπονεμένη από τα σφυρίγματά του. Είχε καλά τρεξίματα, εφήρμοσε τον πειθαρχικό έλεγχο ακριβοδίκαια και πέρασε απαρατήρητος, δείγμα του ότι τα πήγε καλά.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Σε τέτοιες βραδιές, είναι δύσκολο να βάλεις τους παίκτες στην... κρησάρα και να επιλέξεις τον κορυφαίο, όταν οι πάντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, φέρνοντας αυτή την ιστορική νίκη. Ο Μάτσα έβαλε το πρώτο ουσιαστικό... λιθαράκι με το 1-0 σε ένα σημείο που δεν φαινόταν ότι θα έμπαινε γκολ και γενικά ήταν πολύ καλός μέχρι το σημείο που άφησε την θέση του στον Μπαράλες.


Μας άρεσε
Την προηγούμενη φορά με τη Μάιντς, είχαμε στηλιτεύσει το γεγονός πως το γήπεδο δεν ήταν όσο γεμάτο έπρεπε. Αυτή την φορά, ο κόσμος του Αστέρα Τρίπολης έδωσε δυναμικό παρών και βοήθησε τον Στάικο Βεργέτη και τους παίκτες του, αποτελώντας τον 12ο παίκτη της ομάδας. Μακάρι να είναι το ίδιο και στην συνέχεια.


Δεν μας άρεσε
Στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησε ο Αστέρας λίγο παραπάνω απ' ό,τι έπρεπε. Προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να κρατήσουν το μηδέν, ίσως φοβήθηκαν περισσότερο, όμως πέτυχαν τον στόχο τους. Λίγα αρνητικά μπορεί να βρει κανείς στην αποψινή εμφάνιση των Αρκάδων. Όσο για τους Ισραηλινούς, τίποτα το ιδιαίτερο και δύσκολα θα ανατρέψουν το 2-0.

sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: