ΣΙΝΕ

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Έκλεψαν από εκκλησία το αριστούργημα La Madonna του Guercino [φωτο]

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Ιταλικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες της κλοπής της «Madonna del Guercino»,...
ενός αριστουργήματος του Ιταλού ζωγράφου του 17ου αιώνα Τζοβάνι Φραντσέσκο Μπαρμπιέρι ή Γκουερτσίνο, όπως είναι πιο γνωστός, από μια εκκλησία στη Μοντένα της βόρειας Ιταλίας.

Το έργο του Γκουερτσίνο «Madonna con i santi Giovanni Evangelista e Gregorio Taumaturgo» δηλαδή η «Μαντόνα με τους Αγίους Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και Γρηγόριο τον Θαυματουργό» είναι ένας πίνακας φιλοτεχνημένος το 1639 με λάδι σε ένα καμβά μεγάλων διαστάσεων σχεδόν τριών μέτρων και δύο μέτρων ύψους και πλάτους, αντίστοιχα, (για την ακρίβεια 2,39 x 1,84 μέτρα).

Για το λόγο αυτό οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν φορτηγό για να το μεταφέρουν.

Ο Ιταλός κριτικός τέχνης Βιτόριο Σγκάρμπι εκτιμά ότι η αξία του έργου του Γκουερτσίνο ανέρχεται στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μνημειώδες ρετάμπλ (πίνακας που κοσμεί τον χώρο πίσω από την Αγία Τράπεζα) της ώριμης περιόδου του καλλιτέχνη.

Ο Τζαν Κάρλο Μουτσαρέλι, δήμαρχος της Μόντενα, έκανε έκκληση να ξαναβρεθεί το συντομότερο δυνατόν το έργο, τονίζοντας ότι «το έγκλημα αυτό αφορά όλη την πόλη».

Όπως αναφέρει η La Repubblica οι κλέφτες έδρασαν ανενόχλητοι στην εκκλησία του San Vincenzo χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Μάλιστα, η πόρτα της εκκλησίας, όπως υπογραμμίζεται, δεν φέρει ίχνη παραβίασης.


directNEWS.gr ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: