ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώην 36χρονος Κύπριος αστυνομικός παρίστανε τη γυναίκα και ξεγέλασε 17χρονο

Διερευνώνται πληροφορίες ότι ο ύποπτος έβγαζε ο ίδιος γυμνές φωτογραφίες αγοριών σε συγκεκριμένο χώρο. Τον κατήγγειλε 17χρονος ο οποίος έπεσε θύμα του και...
δεχόταν αφόρητους εκβιασμούς

Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε πρώην μέλος της για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας. Ο 36χρονος ύποπτος, από τη Λευκωσία, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το Σώμα για παρόμοια υπόθεση. Το γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος οδηγήθηκε στη σύλληψή του, ύστερα από καταγγελία 17χρονου ότι ο πρώην Αστυνομικός που κατείχε βίντεο του ανηλίκου, τον εκβίαζε να ενδώσει στις σεξουαλικές του ορέξεις.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοσης διατάγματος κράτησης. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι απόκτηση ή κατοχή παιδικής πορνογραφίας, εξασφάλιση παιδικής πορνογραφίας, πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και πλαστογραφία σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ψεύτικο γυναικείο προφίλ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μαρτυρικό υλικό, στις 27 Αυγούστου 2014 καταγγέλθηκε στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από ανήλικο 17 ετών, ο οποίος συνοδευόταν από τον πατέρα του, ότι είχε γνωρίσει μια «κοπέλα» στο facebook με το όνομα προφίλ «Ελένη Θεοφίλου». Μαζί της συνομιλούσε για μια βδομάδα, σχεδόν καθημερινά. Στη συνέχεια η προαναφερόμενη του ζήτησε να εισέλθουν στη διαδικτυακή πλατφόρμα «ooVoo» έτσι ώστε να μιλήσουν χρησιμοποιώντας τις κάμερες των υπολογιστών τους. H «Ελένη Θεοφίλου» προφασιζόμενη ότι η κάμερά της χάλασε, έπεισε τον 17χρονο να βγάλει τα ρούχα του και να αυνανιστεί μπροστά στην κάμερα. Έκτοτε δεν ξαναμίλησαν.

Τον απείλησε με βίντεο
Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2014, το θύμα έλαβε αίτημα φιλίας στο facebook από πρόσωπο με το προφίλ «Giorgos Nick», το οποίο και αποδέχτηκε. Κατά τη συνομιλία που είχαν μέσω του facebook, εκείνος του ανέφερε ότι ήταν ο χρήστης και του προφίλ «Eleni Theofilou» και ότι έχει στην κατοχή του το βίντεο στο οποίο το θύμα αυνανίζεται. Του αποκάλυψε ότι είχε δημιουργήσει ο ίδιος τον προηγούμενο γυναικείο λογαριασμό. Επίσης του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος και ότι ήθελε να βρεθούν και να του κάνει στοματικό έρωτα επί πληρωμή.

Το θύμα δεν ενέδωσε και ο «Giorgos Nick» του ζήτησε να ανταλλάξουν γυμνές φωτογραφίες για να μη δημοσιεύσει το βίντεο που είχε στην κατοχή του. Ο 17χρονος ενέδωσε στις απειλές και απέστειλε αριθμό φωτογραφιών του, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, για να παραλάβει γυμνές φωτογραφίες του «Giorgos Nick», επίσης χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι φωτογραφίες στάλθηκαν με πρόγραμμα snapchat, το οποίο λειτουργεί μόνο σε κινητά τηλέφωνα και η φωτογραφία, όταν τη δει ο παραλήπτης, διαγράφεται αυτόματα. Από το θύμα λήφθηκε οπτικογραφημένη κατάθεση με τη συγκατάθεση του πατέρα του στις 27 Αυγούστου.

Επιπρόσθετα στάλθηκε στο facebook αίτημα για αποστολή στοιχείων σε σχέση με τα προφίλ «Ελένη Θεοφίλου» και «Giorgos Nick». Λήφθηκε απάντηση ότι ο χρήστης των πιο πάνω προφίλ χρησιμοποιούσε έξι συγκεκριμένα ip addresses (ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που ανήκαν στις εταιρείες Cablenet και CYTA.
Εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιών δεδομένων για να οδηγηθεί η Αστυνομία στη σύλληψη του 36χρονου. Το δικαστήριο διέταξε την πενταήμερη κράτηση του υπόπτου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εκατοντάδες Φωτογραφίες αγοριών
Από την οικία παραλήφθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα τηλέφωνο iphone, ένα ipad, δυο κάρτες κινητής μνήμης και 18 ψηφιακοί δίσκοι. Στον υπολογιστή εντοπίστηκαν ίχνη των δυο ψεύτικων προφίλ. Εντοπίστηκαν επίσης εκατοντάδες φωτογραφίες που παρουσιάζουν ανήλικα αγόρια σε ερωτικές πόζες. Αν και ο πρώην Αστυνομικός δήλωσε άνεργος, οι ανακριτές έχουν πληροφορίες ότι εργάζεται σήμερα ως φωτογράφος. Θα αναζητηθεί ο χώρος στον οποίο φέρεται να φωτογράφιζε τα ανήλικα αγόρια. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι υπήρχαν εκατοντάδες φωτογραφίες με νεαρούς κυρίως άνδρες, γυμνούς και ημίγυμνους. Επιπρόσθετα θα γίνουν εξετάσεις για εντοπισμό των φωτογραφιών και του βίντεο του θύματος. Διερευνάται κατά πόσον ο ύποπτος κατέβασε στον υπολογιστή του πορνογραφικό υλικό από το διαδίκτυο.

sigmalive.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: