ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος η κουβέντα για νέο δάνειο στην Ελλάδα «Θα βγούμε στις αγορές»

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη...

Τέλος η κουβέντα για νέο δάνειο στην Ελλάδα
«Θα βγούμε στις αγορές»
«Η Ελλάδα προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις χρηματαγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια», δήλωσε ο ...
Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, βάζοντας ένα τέλος στις συζητήσεις για ένα νέο δάνειο και ενδεχομένως και ένα νέο. Μνημόνιο για τους Έλληνες πολίτες. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις από την αρχή του χρόνου, η χώρα σχεδιάζει κρατικό ομόλογο με επταετή προθεσμία εξόφλησης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας επιπλέον ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να διατεθούν και ομόλογα διάρκειας 18 μηνών.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου δανείου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώνει στη Handelsblatt: «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας των διεθνών πιστωτών της τρόικας, για το οποίο υπάρχουν εικασίες εδώ και μήνες. Μπορούμε να αναχρηματοδοτούμαστε στις αγορές με ανεκτούς όρους, παρεμπιπτόντως με χαμηλότερα επιτόκια από αυτά που μας χρεώνει το ΔΝΤ».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη το γ" τρίμηνο του έτους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ύφεσης το 2008.

«Καμπανάκι» από την Ιαπωνία
Την ίδια ώρα ηχηρό "καμπανάκι" στην Αθήνα χτυπά με νέα έκθεσή του ο ιαπωνικός οίκος Nomura, υποστηρίζοντας ότι έως ότου εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η χώρα θα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Αναφερόμενοι στη μετά Μνημόνιο εποχή οι αναλυτές του οίκου τονίζουν ότι «τα σενάρια για την εποχή μετά το μνημόνιο για την Ελλάδα εκτείνονται από την "καθαρή έξοδο" με ελάχιστους όρους μέσω μιας αναδιάρθρωσης των δανείων διάσωσης, έως ένα τρίτο πρόγραμμα δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στο υπόλοιπο των δανείων διάσωσης του ΔΝΤ».
Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα παίξει η αποδοχή ελληνικών τίτλων ως εγγύηση από την ΕΚΤ, η οποία από σήμερα ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα στήριξης ΜΜΕ μέσω του οποίου οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να αντλήσουν ρευστότητα 6 δισ. ευρώ.
Εντωμεταξύ, όπως αναφέρει το Bloomberg, το μεγάλο αμερικανικό ταμείο PIMCO επένδυσε σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια το συνολικό ποσό των 727 εκατ. δολαρίων. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2014 αγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 121 εκ. ευρώ.


www.hetpodium.org
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: