ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιριών κινητής με “μαϊμού” συμβόλαια

Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, τα οποία...
και συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άνδρες 32 και 44 ετών και μία 30χρονη. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών και στη συνέχεια πωλούσαν τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που τους χορηγούσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Για τη σύναψη των συμβολαίων χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τις συνδέσεις υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ.
Πώς έστησαν το κόλπο
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες συγκρότησαν από τον Αύγουστο του 2013 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαπατώντας εταιρείες και ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.
Ειδικότερα, πραγματοποιούσαν με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο πάγιο, έχοντας ως στόχο να λάβουν αυξημένες επιδοτήσεις και να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν και απεκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατήρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.
Στη συνέχεια έδινε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στον 32χρονο, υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για την ευχερή σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.
Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφάνιζαν για την σύναψη των συμβολαίων αλλά και για την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων, την 30χρονη καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
Ένας σκληρός δίσκος
Δύο κινητά τηλέφωνα
Επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας ( SIM ),
Παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.
Επίσης, σε έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δύο σκληροί δίσκοι,
Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,
Δύο κινητά τηλέφωνα,
Τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας,
Πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών και
Το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων.
4news.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: