ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλάζει το σύστημα για τα διπλώματα οδήγησης με σκοπό το τέλος στα “λαδώματα”

Με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου,δημιουργείται στο υπουργείο μηχανογραφικό Σύστημα Καταγραφής Αποτελεσμάτων των δοκιμασιών προσόντων και...
συμπεριφοράς των υποψήφιων οδηγών, εξεταστών και εκπαιδευτών με σκοπό την εξασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαδικασία χορήγησης διπλωμάτων οδήγησης.

Η απόφαση υπεγράφη χθες, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, με τον στόχο του υπουργείου είναι να εξασφαλισθεί η ποιότητα, η αποδοτικότητα και η διαφάνεια όλων των παραγόντων που συμμετέχουν στις δοκιμασίες αυτές, κάτι που επιτυγχάνεται με το σύστημα αυτό.

Οι εξεταστές όλης της χώρας υποχρεούνται πλέον να καταγράφουν καθημερινά στοιχεία, όπως τον συνολικό αριθμό εξεταζόμενων υποψηφίων οδηγών, τον συνολικό αριθμό επιτυχόντων, το ποσοστό επιτυχίας ανά κατηγορία οχήματος ανά φύλο και κατηγορία ηλικιών εξεταζόμενων υποψηφίων, τον συνολικό αριθμό και ποσοστό σημείων απόρριψης αποτυχόντων, τον συνολικό αριθμό εξεταζόμενων ανά εξεταστή και εκπαιδευτή, το ποσοστό επιτυχίας καθώς και το αποτυχίας ανά εκπαιδευτή και εξεταστή κλπ.

“Το μέτρο αυτό είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στο θέμα της εξέτασης υποψηφίων οδηγών”, δήλωσε ο υφυπουργός Παπαδόπουλος.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: