ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αναζητήστε το ταίρι σας online, με αλγόριθμο

Ενα ελληνικό site γνωριμιών που απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν το ταίρι τους και, γιατί όχι, το άλλο τους μισό.


«Ο έρωτας χτίζεται απ' το άκτιστο, ισορροπεί πάνω απ' το χάος, σε κινούμενη άμμο περπατά, καθρεφτίζει πρόσωπο στο κάτοπτρο της έλλειψής του» ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
Μέσα από ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον που συμπεριλαμβάνει μοναδικά τεστ συμβατότητας, οι εμπνευστές του θέλουν να αποτελέσει ένα «εργαλείο» στα χέρια των μελών τους, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο με τον οποίο γνωρίζουν νέα άτομα. Μιλάμε με τον Γιάννη Τσακνάκη, συνιδιοκτήτη και υπεύθυνο επικοινωνίας του www.PassionYou.gr.

- Πώς γεννήθηκε η ιδέα;
«Αναπτύχθηκε στα μέσα του 2010. Αφού συζητήσαμε με αρκετό κόσμο και ύστερα από μια αρχική έρευνα, διαπιστώσαμε το πόσο δύσκολο είναι πλέον να βρει κανείς το άλλο του μισό αλλά και να καταφέρει να γνωρίσει νέα άτομα. Βλέποντας πως ο κόσμος δεν έκανε εύκολα νέες γνωριμίες αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το PassionYou με σκοπό να βρίσκει κανείς το ταίρι που του ταιριάζει, άμεσα, εύκολα και σύμφωνα πάντα με το τι ταιριάζει στην προσωπικότητά του. Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε μέσα από μια εμπεριστατωμένη μελέτη πανεπιστημιακών ερευνών, σχετική με θέματα γάμου-συμβίωσης-φιλίας και μέσα από πλήθος συνεντεύξεων με ψυχολόγους που ειδικεύονται σε θέματα γάμου και σχέσεων. Απευθύνεται σε όλους όσους επιζητούν να γνωρίσουν νέα άτομα».
- Site γνωριμιών;
«Μία σημαντική διαφοροποίηση του PassionYou από τα άλλα site γνωριμιών είναι τα επιστημονικά ψυχολογικά τεστ προσωπικότητας που χρησιμοποιούμε. Αφιερώσαμε αρκετό καιρό σε έρευνα μαζί με ψυχολόγους και τελικά δημιουργήσουμε τα δικά μας τεστ προσωπικότητας μαζί με την ψυχοθεραπεύτρια-σύμβουλο σχέσεων Λυγερή Σταύρου, που θα θέλαμε ιδιαίτερα να την ευχαριστήσουμε. Με βάση αυτά γίνεται το ταίριασμα μεταξύ των χρηστών. Περιλαμβάνουν τις κατηγορίες: αξίες, προσωπικότητα, ενδιαφέροντα, ερωτικά και μια VIP κατηγορία που έχει να κάνει με το συνυπολογισμό, τον έλεγχο και την αγάπη. Ετσι μόλις κάποιος χρήστης απαντήσει στις ερωτήσεις ο αλγόριθμός μας ξεκινάει να παράγει αποτελέσματα για το πόσο ταιριάζει ο συγκεκριμένος χρήστης με χρήστες του φύλου που επέλεξε ότι ενδιαφέρεται».

- Online ταίριασμα;
«Πρόσφατα μια μεγάλη έρευνα έδειξε ότι το online ταίριασμα φαίνεται να έχει -στατιστικά τουλάχιστον- καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία. Οχι μόνο οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να γεννήσουν μεγάλους έρωτες, αλλά όταν καταλήγουν σε γάμο, αυτός έχει στατιστικά περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο».

- «Dating sites»;
«Στην Ελλάδα σίγουρα υπάρχουν ταμπού για τις διαδικτυακές γνωριμίες και τα dating sites. Μπορεί να παρέχουν μια αρκετά εξειδικευμένη λειτουργία, αλλά δεν παύουν να είναι απλά site κοινωνικής δικτύωσης στη γενικότερη έννοιά τους. Στο κάτω κάτω πόσοι δεν έχουν φλερτάρει διαδικτυακά έστω και λίγο μέσα από chat rooms, όπως το mIRC παλιότερα και στα πιο σύγχρονα social media όπως το Facebook;».

- Συμπερασματικά;
«Το ποσοστό των γυναικών στο PassionYou είναι 44% αναλογικά με των ανδρών που είναι 56%. Αυτό οφείλεται στο ότι οι γυναίκες είναι πιο επιφυλακτικές και θέλουν να αισθάνονται ασφάλεια πριν γίνουν μέλη σε ένα site γνωριμιών. Παρ' όλα αυτά όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μέλη στο site μας μόλις ανακαλύψουν τα ψυχολογικά τεστ προσωπικότητας που διασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό ταίριασμα. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για εμάς, αφού έτσι θα μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότερα νέα μέλη. Ηδη είναι σε σχέση τέσσερα ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ταίριαξαν μέσα απ' το PassionYou και τους ευχόμαστε τα καλύτερα».

enet.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: