ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δείτε πώς γίνεται ένα τατουάζ σε αργή κίνηση! (video)

Ένα τατουάζ «στολίζει» το σώμα, εκφράζει κάτι που νιώθουμε ή αποτυπώνει ένα σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει.
Για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό, ...

σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί μια δημοφιλέστατη πρακτική τόσο στους νέους όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες.


Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι SmarterEveryDay του YouTube και έχει ήδη αποσπάσει σχεδόν ένα εκατομμύριο προβολές σε μία μόλις ημέρα παρουσιάζει τη διαδικασία της δερματοστιξίας –όπως είναι η επίσημη ονομασία της– όπως αυτή αποτυπώθηκε με ειδικό φακό. Ο ειδικός φακός καταγράφει τις εικόνες στα 15 και 32 καρέ το δευτερόλεπτο.

Το μυστικό για τη μονιμότητα του τατουάζ βρίσκεται στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, τη λεγόμενη δερμίδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης νεύρα και αιμοφόρα αγγεία. Όταν η βελόνα διαπερνά την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, την επιδερμίδα, και φτάνει στη δερμίδα, το σώμα εκκινεί μια φλεγμονώδη αντίδραση.

Η αντίδραση αυτή μεταφράζεται στο σχηματισμό μιας πληγής κι έτσι το ανοσοποιητικό αποστέλλει κύτταρα (μακροφάγα) που προσπαθούν να απομακρύνουν τη μπογιά, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν την αιτία της φλεγμονή. Δερματικά κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες συγκρατούν το υπόλοιπο μελάνι, το οποίο «αποθηκεύεται» δια παντός στη δερμίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε από τι αποτελείται το πιστόλι με το οποίο γίνεται το τατουάζ (0:50-1:10), πώς είναι οι βελόνες (1:15-1:40), πώς λειτουργεί το πιστόλι του τατουάζ (1:45-2:35) και πώς γίνεται η διαδικασία του τατουάζ (2:55-4:14).


seleo
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: