ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-2 [βίντεο]

Από την αρχή της σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλά με ελάχιστες εξαιρέσεις και ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα την πλήρωνε...

Αυτό έγινε και κόντρα στον ΟΦΗ με το τριφύλλι να πραγματοποιεί μια κακή εμφάνιση και να πληρώνει τις αδράνειες στην άμυνα του καθώς δέχτηκε δυο γκολ σε δυο τελικές που είχαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σε ένα ακόμα ματς χωρίς τον Μπεργκ να μην έχει λύσεις στο σκοράρισμα και το γκολ που πέτυχε ήταν από κεφαλιά του Κουτρουμπή με την βοήθεια της τύχης.

Οι πράσινοι σε αντίθεση με τα όσα υποστήριζαν ο Αναστασίου και οι παίκτες του όλο αυτό το διάστημα δεν ευνοήθηκαν από την διακοπή και απέδωσαν κακό ποδόσφαιρο και πίκραναν με την παρουσία τους τον κόσμο του Παναθηναϊκού με 12.000 και πλέον να βρίσκονται στην Λεωφόρο και να φεύγουν απογοητευμένοι.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε σε σχέση με το τελευταίο ματς των πράσινων πριν την διακοπή αυτό με την Εστορίλ να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο τεχνικός των πράσινων χρησιμοποίησε τους Καρέλη, Κλωναρίδη ως δίδυμο στην επίθεση και επανέφερε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ.

Από την άλλη ο Τζενάρο Γκατούζο επέλεξε ένα αμυντικογενές σχήμα το οποίο θα μπορούσε να χτυπήσει στις λίγες ευκαιρίες που θα...

έβρισκε ένα χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Γκιόργκι Μερεμπιασβίλι που έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στο τριφύλλι.

Ο Γεωργιανός άσος μάλιστα ήταν αυτός που στο πρώτο μέρος έγινε πρωταγωνιστής του αγώνα με το όμορφο γκολ που πέτυχε στο 21' της αναμέτρησης με το οποίο νίκησε τον Στιλ.

Σε ένα πρώτο μέρος όπου ο Παναθηναϊκός αν και είχε την υπεροχή ήταν ανούσιος ενώ οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν δυο φορές και την μια κατόρθωσαν και σκόραραν.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής:
Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Γεώργιος Κάλφογλου (Θεσπρωτίας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο (80' Μπούι), Ζέκα, Λαγός (65' Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (56' Πέτριτς).

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Αντελέγε, Τριποτσέρης, Μιλιάζες. Ραζάκ, Αρτόλα (86' Σίσιτς), Μερεμπιασβίλι, Μακρής, Περογαμβράκης (58' Τζορτζ), Πετρόπουλος (64' Λαμπρόπουλος).

Γκολ: 77' Κουτρουμπής/21' Μερεμπιασβίλι, 94' Μακρής
Κάρτες: 83' Κουτρουμπής/32' Τριποτσέρης, 60' Τζόρτζ, 66' Λοριά
Δυο τελικές στην εστία δυο γκολ ο ΟΦΗ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την υπεροχή στα πρώτα του λεπτά προσπαθώντας να απειλήσει την αντίπαλη εστία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι πράσινοι κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα αλλά μέχρι έξω από την περιοχή του Λόρια δείχνοντας ότι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ περίμενε υπομονετικά τους πράσινους και όταν έπαιρνε την μπάλα στην κατοχή του προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Περογαμβράκη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρεθούν μπροστά στο σκορ στο 21' όταν ο Στάθης έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μερεμπιασβίλι στο ντεμπούτο του από το ύψος του πέναλτι έπιασε ένα γυριστό με το οποίο νίκησε τον Στιλ και έγραψε το 0-1.

Αμέσως μετά το γκολ το τριφύλλι προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά και πάλι είχε μια ανούσια υπεροχή και δυο σουτ τον Κλωναρίδη και Καρέλη που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Όπως και ένα φάουλ του Νάνο με την μπάλα να κοντράρει.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι στην δεύτερη επίθεση τους στο πρώτο ημίχρονο λίγο έλειψε να απειλήσουν και πάλι με τον Κουτρουμπή να κόβει τον Πετρόπουλο ο οποίος είχε βγει τετ α τετ με τον Στιλ.

Ανούσια πίεση
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει κλείνοντας τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο και προσπαθώντας να βρει τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα. Στο 50' οι πράσινοι έχασαν μια καλή στιγμή όταν ο Ατζαγκούν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λορία.

Άστοχο ήταν και το φάουλ που επιχείρησε ο Νάνο στο 55' ενώ το τριφύλλι για τα επόμενα είκοσι λεπτά είχε την υπεροχή του ματς χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Ακόμα και παρά τις αλλαγές των Πέτριτς και Ντίνα αντί των Κλωναρίδη και Λαγού οι πράσινοι έγιναν πιο επιθετικοί χωρίς όμως την μεγάλη φάση. Την ίδια ώρα σε όλο αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε
Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά απείλησε στο 75' όταν ο Ντίνας από τα αριστερά έκανε την ωραία κίνηση και το πλασέ η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόρια.

Στο 77' το τριφύλλι κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά το οποίο εκτελέστηκε όμορφα με τον Κουτρουμπή να πιάνει την κεφαλιά την μπάλα να βρίσκει στον Τριποτσέρη και να αλλάζει πορεία με τον Λόρια να μην μπορεί να απομακρύνει και το 1-1 να έρχεται για τον Παναθηναϊκό.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης το τριφύλλι απείλησε και πάλι στο 88' όταν ο Πράνιτς έπιασε ένα μονοκόματο σουτ σε διώξιμο του Λόρια αλλά το σουτ έφυγε ψηλά έξω.

Ψυχρολουσία στο 94'
Στο τελευταίο λεπτό από τα πέντε των καθυστερήσεων ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Μιλιάζες εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά ο Μακρής νίκησε τον Μπούμπο ενώ ο Στιλ έμεινε καθηλωμένος στην εστία του και ο μέσος των Κρητικών έκανε το γκολ το οποίο οδήγησε σε έξαλλα πανηγύρια από πλευράς του πάγκου του ΟΦΗ.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ στο 95' του Μακρή. Όλος ο Παναθηναϊκός ασχολείται με κάθε τι άλλο πλην του κόρνερ που θα εκτελούσε ο Μιλιάζες και τρεις παίκτες του ΟΦΗ και κυρίως ο Μακρής κατάφεραν να νικήσουν την άμυνα του τριφυλλιού και να κάνουν το 1-2 χαρίζοντας τρεις πολύτιμους πόντους στην ομάδα του Ηρακλείου.

Ο διαιτητής
Ο Γεώργιος Κομίνης. Χωρίς το μεγάλο λάθος εκτός του ότι ανέχτηκε και δεν έκοψε τον βήχα των παικτών του ΟΦΗ με τις καθυστερήσεις με το καλημέρα καθώς άργησε πολύ να βγάλει την πρώτη κίτρινη κάρτα. Ούτε οι βοηθοί του είχαν προβλήματα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Γιάννης Στάθης. Ένας παίκτης, προϊόν, της ακαδημίας του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται πλέον στον ΟΦΗ ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του Γκατούζο. Βοήθησε επιθετικά όσο μπορούσε ενώ αμυντικά έκοψε κάθε φάση από την δική του πλευρά.

Μας άρεσε
Η κίνηση του Ντάνιελ Πράνιτς μετά το 0-1 να μαζέψει όλους τους συμπαίκτες του για να τους μιλήσει και να τους δώσει το σύνθημα για την συνέχεια του αγώνα. Κάτι θετικό μπορεί να μην ήρθε για τους πράσινους αλλά η κίνηση του Κροάτη έδειξε ότι το τριφύλλι είναι ομάδα.


Δεν μας άρεσε
Οι καθυστερήσεις των παικτών του ΟΦΗ. Σίγουρα μία νίκη επί του Παναθηναϊκού και πόσο μάλλον στην Λεωφόρο για κάθε ομάδα είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Το να κάνεις καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις από το 21' λεπτό που πέτυχε το γκολ η ομάδα του ΟΦΗ αλλά και πριν από αυτό σε σημείο όπου τουλάχιστον δέκα παίκτες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο για να δεχτούν τις πρώτες βοήθειες χωρίς ουσιαστικά να έχουν το παραμικρό.






sport24.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: