ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

1ο Συνέδριο για την σύγχρονη Ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας - Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη (video)

Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στο 1ο Συνέδριο Σύγχρονης Ιστορίας της Δυτικής Μακεδονίας.



Ως Αντιπεριφεριάρχης Γρεβενών θέλω και από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω δημόσια την Eταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών και ειδικότερα την Οργανωτική Επιτροπή για την εξαιρετική πρωτοβουλία να λάβει χώρα το συνέδριο αυτό, εδώ στα Γρεβενά.
Επίσης καλωσορίζουμε τους συμμετέχοντες και τους αξιόλογους εισηγητές.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ο συνδυασμός μας μέχρι και τη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση ο όρος Περιφερειακή Συνείδηση αποτέλεσε το επίκεντρο του πολιτικού μας σχεδιασμού.

Με τη φιλοξενία και τη συνδιοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου κινούμαστε ακριβώς σε αυτό τον άξονα.

Παρακολουθώντας τις εισηγήσεις θα έρθουμε πιο κοντά στον τόπο μας και όσοι καταγόμαστε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα ανακαλύψουμε για μία ακόμη φορά τους συνεκτικούς κρίκους που μας συνδέουν στο διάβα της ιστορίας.

Αυτό πέραν της επιστημονικής και πολιτιστικής σημαντικότητας, θα αποτελέσει στοιχείο που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε μέσα στην Αυτοδιοίκηση, ώστε στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, με ανάλογες δραστηριότητες και υποστηρίζοντας αξιόλογες προσπάθειες όπως αυτή της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών, να κατακτήσουμε τους στόχους και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.

Είναι ευχάριστο ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας ανασυντάσσονται, δείχνοντας στην κοινωνία πως ανεξαρτήτου συγκυρίας ο πολιτισμός και η επιστήμη, όπως ανέκαθεν για τους Έλληνες, μπορούν να δώσουν μια νέα κατεύθυνση και μια αισιόδοξη προσέγγιση του μέλλοντος. Ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης , οφείλουμε να το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία και να γίνει βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα πρέπει να κινούμαστε.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, εξάλλου μέχρι την Κυριακή που ολοκληρώνονται και οι εργασίες του συνεδρίου εδώ μέσα θα ειπωθούν πολλά και σημαντικά.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία.



greveniotis.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: