ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1 [βίντεο]

Με επιτυχία πέρασε το πρώτο από τα δύσκολα τεστ που έχει μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ, καθώς κέρδισε με 2-1 στην Τούμπα τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έδειξε την...
γνωστή στόφα νικητή που την χαρακτηρίζει από την αρχή της σεζόν και με την βοήθεια της... τύχης (στα χέρια του Τσέναμο) κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν και για περίπου 20 λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βίτορ, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Τούμπα.

Στα αξιοσημείωτα το φοβερό γκολ που πέτυχε ο Ρατς και θα ζήλευαν ακόμη και σέντερ φορ και ο τραυματισμός του Μακ που αποχώρησε, λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Όσο για τον Ατρόμητο, αν και έφαγε ύο γκολ γρήγορα, δεν τα παράτησε και στο δεύτερο μέρος πάλεψε το ματς.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς, Ρατς, Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ (51' Γκολάσα), Σαλπιγγίδης (91' Κουλούρης), Περέιρα (69' Μάρτενς)

Ατρόμητος: Τσέναμο, Νάστος, Κοντοές, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (77' Τάτος), Πίτου Γκαρσία (57' Γεωργίου), Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Καραμάνος (57' Αγκουάζι), Παπάζογλου

Γκολ: 27' Κάτσε, 29' Ρατς, 61' Ούμπιντες
Κάρτες: 22' Μιγκέλ Βίτορ, 64' Κάτσε, 67' Γκολάσα, 76' Μιγκέλ Βίτορ, 79' Ταυλαρίδης, 83' Τάτος, 84' Νάστος
Αποβολές: 76' Μιγκέλ Βίτορ

Αναγνωριστικό ξεκίνημα
Στο 8' η πρώτη φάση ήταν για τον Ατρόμητο. Η ωραία εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, που έδειξε ότι θα δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γλύκου, διακόπηκε από σφύριγμα του διαιτητή. Στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Ατρομήτου, όταν ο Σκόνδρας σέντραρε πολύ ωραία, η μπάλα πέρασε απ' όλους, έφτασε στον Ρατς, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι , αλλά ο Τσέναμο μπλόκαρε.

Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ λεπτά και να φτάσουμε στο 16' για να δούμε μία από τις δύο ομάδες να δημιουργούν φάσεις. Ο Ατρόμητος έδειχνε να πατάει καλύτερα μέσα στο γήπεδο, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρατς έκανε μία από τις γνωστές του σέντρες, ο Περέιρα, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέναμο. Τρία λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς, ο Μιγκέλ Βίτορ έπιασε μια κεφαλιά ανάμεσα στους αμυντικούς του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.

Κλασσικός ΠΑΟΚ, κλασσικό... δίποντο
Κι μέχρι εκείνο το σημείο ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν από τους καλύτερους παίκτες των φιλοξενουμένων στο 27' έμελλε να μετατραπεί σε μοιραίο. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμό, έγινε πιο κινητικός και πίεζε διαρκώς την εστία του Ατρομήτου. Στο 26' και μετά από φάση διαρκείας, ο Έργκους Κάτσε έπιασε ένα αδύναμο συρτό σουτ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Τσέναμο που έδειχνε να ελέγχει τη φάση και έτσι έγινε το 1-0, χωρίς να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό ούτε καν από τον ίδιο τον σκόρερ!

Όπως μας έχει συνηθίσει φέτος ο ΠΑΟΚ, αμέσως μετά το γκολ που πετυχαίνει, δεν παίρνει το πόδι από το γκάζι και "σκοτώνει" τον αντίπαλό του την ώρα που ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι βρίσκεται πίσω στο σκορ. Έτσι, τρία λεπτά μετά το γκολ του Κάτσε, ο Τζιόλης βρήκε με μία μαγική μπαλιά τον Ρατς, που είχε ανέβει, μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ατρόμητου, και ο Ρουμάνος με μία κεφαλιά δείγμα της ποιότητας και της εμπειρίας του διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έβαλε τις βάσεις για ακόμη ένα εντός έδρας τρίποντο.

Πήγε στα αποδυτήρια, άνετος!
Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο μέχρι την ανάπαυλα, με εξαίρεση ένα σουτ του Σκόνδρα στο 42', το οποίο μπλόκαρε ο Τσέναμο. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι παρά το υπέρ του σκορ ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ορεξάτος και έδειχνε ότι το 3-0 μπορούσε πιο εύκολα να γίνει απ' ότι το 2-1.

Μείωσε ο Ατρόμητος
Αν και ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι με το γκολ του Ούμπιντες στο 61'. Ο Γεωργίου, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 57', βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε ψύχραιμα στον Ούμπιντες, ο οποίος με προβολή μείωσε το σκορ.

Άναψε φωτιές ο Σιδηρόπουλος
Παρά την επίτευξη του γκολ του ο Ατρόμητος δεν απειλούσε την εστία του ΠΑΟΚ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κάνει το 3-1 σε μία - δύο φάσεις και να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ειδικά στη φάση του 72' όταν ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε σε κενή εστία να πετύχει το τρίτο γκολ για την ομάδα του. Ο Σκόνδρας σούταρε, ο Τσέναμο έδιωξε νευρικά, η μπάλα έφτασε στον "Σάλπι", αλλά εκείνος από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά για τον ΠΑΟΚ και για το παιχνίδι γενικότερα, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος με μία αμφισβητούμενη απόφαση έδειξε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βίτορ στο 76' και ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από τον Ατρόμητο, κράτησε ως το τέλος το 2-1 και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague.

Η φάση του αγώνα
Η τεράστια ευκαιρία που χάνει ο Σαλπιγγίδης στο 72' για να κάνει το 3-1 και να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Σκόνδρας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο δεν απέκρουσε σωστά, η μπάλα έφτασε στον "Σάλπι", αλλά σε κενό τέρμα δεν κατάφερε να βάλει το γκολ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Έργκους Κάτσε ήταν πανταχού παρών και σκόρερ με την βοήθεια του Τσέναμο. Ήταν ο παίκτης κλειδί για τον ΠΑΟΚ, καθώς ντούμπλαρε σε όλα τα μαρκαρίσματα και έτρεχε για τους συμπαίκτες του

O διαιτητής
Ελέγχεται σε κάποιες φάσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο, με πιο σημαντική αυτή της αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ στη φάση που πήρε δεύτερη κίτρινη για φάουλ πάνω στον Ναπολεόνι

Μας άρεσε
Μπορεί την Παρασκευή να δήλωσε ότι δεν είναι προφήτης για να πει ΄πόσα γκολ θα βάλει, αλλά αν συνεχίσει στον ρυθμό που έχει βρει, μπορεί να απειλήσει ακόμη και τον Στέφανο Αθανασιάδη. Το γκολ που πετυχαίνει θα το ζήλευε ακόμη και ο Κλάους. Ο τρόπος που το πετυχαίνει είναι για σεμινάριο σε ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Δεν μας άρεσε
Η κακή απόδοση του Ρόμπετρ Μακ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (το προηγούμενο με την Γκινγκάμπ). Ο Σλοβάκος φάνηκε από τα πρώτα κοντρόλ που έκανε ότι δεν ήταν στη μέρα του και στις αρχές του δεύτερου μέρους τέλος, μάλιστα, αποχώρησε άδοξα από το γήπεδο, αφού τραυματίστηκε.

video http://www.sport-fm.gr/videos/1027841

sport24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: