ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2014 (του Χρήστου Μπγιάλα)

Συνδημότες και συνδημότισσες.

Τέσσερις μήνες περίπου, μετά τις εκλογές με ηρεμία και νηφαλιότητα θα ήθελα πλέον να σας εκφράσω μερικές μου σκέψεις.

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω...
από τα βάθη της καρδιάς μου όσους και όσες μας βοήθησαν και μας στήριξαν σε αυτήν την εκλογική μάχη. Ευχαριστώ θερμά όλους και όλες τις υποψήφιες και τους υποψηφίους...

για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο μας αλλά και για τον έντιμο και ωραίο αγώνα που δώσατε, βασισμένο σε οράματα, ιδέες, αρχές και αξίες!

Το αποτέλεσμα για ’μας είναι νικηφόρο! Η μεγάλη διαφορά της πρώτης Κυριακής έδειξε την διάθεση και την θέληση των πολιτών, την αγάπη και την στήριξή τους σε μένα και στους συνεργάτες μου.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, είναι η ήττα για την ανεξάρτητη και αδέσμευτη αυτοδιοίκηση.

Όμως είναι η νίκη για την κομματοκρατία, όπου οι κομματικοί παράγοντες παρενέβησαν με τον χειρότερο τρόπο για να επιτύχουν τον στόχο τους, να εκλέξουν για μια φορά «δεξιό δήμαρχο» στον Δήμο Δεσκάτης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βουλευτής και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του νομού εμφανίστηκαν επιτέλους και στην Δεσκάτη.

Είναι η νίκη των οργανωμένων συμφερόντων όπου το εργολαβικό λόμπι συνασπίστηκε σε ένα κοινό μέτωπο για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι διατυμπάνιζαν ότι ξόδεψαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να μην εκλεγεί ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά.

Είναι η νίκη όλων των «πρώην», των παραγόντων και παραγοντίσκων, όπου υποσκάπτουν την λαϊκή βούληση για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά τους μίση και πάθη, (μερικοί γεράσανε και δυστυχώς ακόμα τους καθοδηγεί το μίσος). Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες και κάποιοι εμφανίζονται κάθε φορά στις εκλογές για να καθορίσουν το αποτέλεσμα!

Είναι η νίκη της συναλλαγής και των δεσμεύσεων, μη τυχόν και γίνει κάποιος διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου! Έκπληκτοι οι δημότες μας είδαν να ορκίζονται άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από αυτούς που εξέλεξαν το βράδυ των εκλογών, με παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων και αλλαγή των τελικών αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας.

Είναι η νίκη αυτών που ξεπουλούν την αξιοπρέπειά τους μέσα σε μια στιγμή για μια θέση στον δημαρχιακό θώκο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Καραστιέργιος την βραδιά των εκλογών ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Μίγκο για την στήριξή του και ότι θα συνεχίσει το δημιουργικό του έργο όπως είπε. Άραγε ποιό έργο, αυτό που αντιπολιτευόταν και καταψήφιζε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια;

Είναι η νίκη της λασπολογίας μίζερων και φθονερών ανθρώπων που ανακυκλώνονται μέσα στην μίζερη και ψεύτικη ζωή τους.

Είναι η νίκη της άβουλης και κατευθυνόμενης λειτουργίας μιας μερίδας ανθρώπων που, δυστυχώς όμως, είναι αρκετή για να καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι η νίκη των απόστρατων που εξαγοράζουν συνειδήσεις τάζοντας θέσεις και μεταθέσεις.

Όλοι αυτοί οι παράμετροι και παράγοντες θα εμφανιστούν ξανά στις επόμενες εκλογές. Μέχρι τότε όμως ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο τόπος μας, που ελάχιστα τους ενδιαφέρει, χωρίς ελπίδα και μέλλον.

Προσωπικά, ως αθεράπευτα ερωτευμένος με αυτόν τον τόπο που ΕΠΕΛΕΞΑ να ζήσω, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της Δεσκάτης και του Δήμου Δεσκάτης από οποιοδήποτε μετερίζι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΓΙΑΛΑΣ

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: