ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΟΚ - Βέροια 4-1 [βίντεο]

Άλλο ένα χορταστικό ματς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα...
ξεπέρασε με επιβλητικό τρόπο το εμπόδιο της Βέροιας (πριν τη σέντρα υπήρχε προβληματισμός για τη δυναμική του ημαθιώτικου συλλόγου) και έδειξε ότι έχει τη διάθεση να συνεχίσει να ηγείται της κούρσας κορυφής.

Το ανοιχτό παιχνίδι που επέλεξε ο προπονητής της Βέροιας, Χοσέ Γκρανέρο, εξυπηρέτησε απόλυτα τα σχέδια των γηπεδούχων που με τους Μακ και Σαλπιγγίδη να κάνουν εξαιρετική δουλειά από τα άκρα και τους, Ρατς, Κλάους και Κάτσε να ακολουθούν σε υψηλούς ρυθμούς έφθασε στο άνετο 4-1.Η Βέροια, βέβαια, είχε την ατυχία να χάσει στο ζέσταμα τον πιο ποιοτικό παίκτη της, τον Ντουμίτρου, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν αγωνίστηκε. Το ματς σημαδεύτηκε από τα πολύ όμορφα γκολ των παικτών του ΠΑΟΚ με κορυφαίο αυτό του Κλάους στο 79', που θύμισε το προ διετίας κόντρα στον Άρη.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Κατσικάς, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε (70' Μαντούρο), Γκολάσα, Τζανδάρης, Μακ, Σαλπιγγίδης (63' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (64' Μπαρντέρα), Γεωργιάδης (58' Μπαργκάν), Καλτσάς (67' Κατίδης), Μπεν, Κάμπορα

Γκολ: 25' Μακ, 42' Σαλπιγγίδης, 57' Κάτσε, 79' Αθανασιάδης, 83' Μπεν
Κάρτες: 60' Τζανδάρης, 69' Αμαραντίδης

Όσοι θα περίμεναν τον ΠΑΟΚ κουρασμένο από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Φιορεντίνα, μάλλον αναθεώρησαν μόλις οι παίκτες του Αναστασιάδη μπήκαν στο γήπεδο.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε μόις στο 2' Ο Κίτσιους έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ κόντραρε στους αμυντικούς της Βέροιας και πέρασε κόρνερ. Κι αν στο 2' η ευκαιρία ήταν μεγάλη, ένα λεπτό αργότερα αυτή του Κλάους ήταν τεράστια. Ο Μακ βρήκε τον Τζανδάρη στη μεγάλη περιοχή, ο νεαρός σέντραρε, η μπάλα σηκώθηκε, ο Αθανασιάδης έκανε ψαλιδάκι, αλλά ο Καντιμοίρης την βρήκε τόσο όσο χρειαζόταν για να της αλλάξει πορεία και να τη στείλει κόρνερ.

Στο 6' η Βέροια απάντησε με μία μεγάλη ευκαιρία από τον Κάμπορα. Ο Γεωργιάδης πήρε την μπάλα, πέρασε τον Τζιόλη, σέντραρε, αυτή έφτασε στον Αργεντίνο, αλλά η προβολή του ήταν κακή και η φάση πέρασε.

Στο 7' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε για ακόμη μία φορά κοντά στο γκολ. Ο Σαλπιγγίδης πάσαρε στον Αθανασιάδη, αυτός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μακ, ο Σλοβάκος δεν εκτέλεσε με τη μία και έτσι σε δεύτερο χρόνο ο Καντιμοίρης μπλόκαρε το σουτ του.
Το... ρεσιτάλ συνεχίστηκε

Στο 8' ο Αλέξανδρος Τζιόλης επιχείρησε να πετύει ό,τι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι συμπαίκτες του, αλλά η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Ρατς πέρασε ελάχιστα άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ επισκέφθηκε ξανά τα καρέ του Καντιμοίρη, ο οποίος έδιωξε την τελευταία στιγμή την πολύ ωραία σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη, προ του επερχόμενου Αθανασιάδη.

Στο 19' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Αναστασιάδης αναπτύχθηκαν τέλεια η μπάλα έφτασε στον Μακ, ο Σλοβάκος επιχείρησε συρτή σέντρα, ο Καντιμοίρης εξουδετερώθηκε, αλλά ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Αθανασιάδης κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Επιτέλους!

Μετά από... μια ντουζίνα τελικές ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 25'. Σκόρερ; Ποιος άλλος, ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος με κοντινή προβολή, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έκανε το 1-0 και πρόσθεσε ακόμη ένα γκολ στον λογαριασμό που έχει ανοίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η Βέροια προσπάθησε να απαντήσει, σχεδόν άμεσα, αλλά το σουτ του Μπεν στο 29' απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παναγιώτης Γλύκος.

Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά από την επίτευξη του γκολ του Μακ, για να απειλήσει και πάλι ο ΠΑΟΚ την εστία του Καντιμοίρη. Ο Μακ συνεργάστηκε με τον Γκολάσα, ο Ισραηλινός έκανε συρτή σέντρα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μαλόν έβαλε την κόντρα στον Τζανδάρη και το σουτ που έκανε από το ένα μέτρο (!) κατέληξε κόρνερ!

Κι όσοι έλεγαν στην Τούμπα ότι αυτό που έχασε ο νεαρός μέσος δεν χάνεται, μάλλον αναθεώρησαν όταν είδαν τον Αθανασιάδη να μην μπορεί από το ένα μέτρο να προλαβαίνει την μπάλα, ύστερ από πάσα του Σαλπιγγίδη.
Για την γιορτή του...

Και αφού έδωσε ένα γκολ, είπε να βάλει κι ένα. Ο εορτάζων, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, κέρασε την Βέροια στο 42' με κοντινή προβολή, μετά από πολύ ωραία πάσα του Ρόμπερτ Μακ.

Η Βέροια, που έμοιαζε να τα έχει χαμένα από τον φρενήρη ρυθμό που είχε επιβάλλει ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε να αντιδράσει μετά το 2-0, αλλά το σουτ του Μπεν κόντραρε και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.
Κλασσικός ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν μας έχει συνηθίσει να κατεβάζει στροφές στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έτσι και στο ματς με την Βέροια οι παίκτες του Αναστασιάδη μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε από τον Γιώργο Κατσικά. Ο Ρατς εκτέλεσε κόρνερ, ο υψηλόσωμος αμυντικός πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Στο 57', όμως, η κατάληξη δεν ήταν η ίδια για τον Έλληνα πορτιέρο. Ο Ρατς ανέβηκε στην επίθεση, μπήκε στην περιοχή, "έσπασε" την μπάλα εκτός περιχής, ο Γκολάσα την άφησε στον Κάτσε, ο Αλβανός μέσος έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ και πέτυχε το 3-0.

Δεν σταματούσε με τίποτα
Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ έψαξε το 4-0, αλλά το σουτ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Βέρτζος. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στην αμέσως επόμενη φάση προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά την κεφαλιά του Μπαλάφα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γλύκος.

Η... γνωστή τεσσάρα!
Στο 79' αν και ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, λόγω των αλλαγών του Αναστασιάδη, ο ΠΑΟΚ... έκοψε την κλασσική ταρίφα φέτος και στην Βέροια. Το 4-0 έκανε ο Αθανασιάδης με ένα εξαιρετικό βολ πλανέ, ύστερα από μια φανταστική σέντρα του Ράζβαν Ρατς (δεύτερη ασίστ σήμερα!)

Στο 82' ο Γκολάσα θέλησε να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο μέσος του ΠΑΟΚ μπήκε στην περιοχή μετά από πάσα του Ρατς, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Καντιμοίρης.

Μείωσε η Βέροια
Ένα λεπτό μετά την ευκαιρία του Ισραηλινού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ με τον Μπεν. Ο Κάμπορα έκλεψε την μπάλα από τον Κατσικά, που αδράνησε, πάσαρε στον συμπαίκτη του, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε είτε λόγω τελικής πάσας, είτε λόγω εκτέλεσης. Όπως και να έχει ο "Δικέφαλος" έγραψε ακόμη μία μεγάλη και εμφατική νίκη μένοντας για ακόμη μία αγωνιστική στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Η φάση του αγώνα

Η ανεπανάληπτη ευκαιρία που έχασε στο 19' ο ΠΑΟΚ. Τζανδάρης, Ρατς και Μακ έπαιξαν με τη μία, ο Σλοβάκος έκανε συρτή σέντρα, αλλά ούτε ο Σαλπιγγίδης, ούτε ο Αθανασιάδης κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα, αφού ο Καντιμοίρης ήταν εξουδετερωμένος.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Όσο το ματς παιζόταν αυτοί που κυριαρχούσαν από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν οι Μακ και Σαλπιγγίδης. Θα βάλουμε μισό βαθμό παραπάνω στον Σλοβάκο που ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, που αποδείχθηκε καθοριστικό, αν και προήλθε από ασίστ του "Σάλπι"

O διαιτητής
Ο Ανδρέας Παππάς του Συνδέσμου Αθηνών ήταν μέτριος σε ένα πολύ εύκολο παιχνίδι για αυτόν, τα οποία, ωστόσο, δεν έκριναν το παιχνίδι και δεν τιμούν έναν διαιτητή που θέλει να συγκαταλέγεται στους καλύτερους του πρωταθλήματος

Μας άρεσε
Το εκπληκτικό γκολ του Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός έδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του και έβαλε το πιο ωραίο γκολ από τα τέσσερα που πέτυχε η ομάδα του. Ζυγίζει πολύ ωραία το κορμί του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Καντιμοίρη.
Δεν μας άρεσε
Η πολύ ανοιχτή άμυνα της Βέροιας και η αφέλεια των μπακ της (Αμαραντίδη και Μαλόν), οι οποίοι ξέχασαν ότι είχαν απέναντί τους Σαλπιγγίδη και Μακ αντίστοιχα και εκτέθηκαν αρκετές φορές. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανεβάζει αρκετά συχνά τα δικά του μπακ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι.


sport24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: