ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”, εξασφάλισε για τρίτη συνεχή περίοδο για την πόλη της Καστοριάς, το βραβευμένο πρόγραμμα του ομίλου Antenna «The MET: LIVE in HD».


Δ.Τ – Η σεζόν 2014-2015 της Metropolitan Opera ξεκινάει τον Οκτώβριο σε απευθείας αναμετάδοση από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας δέκα ζωντανές μεταδόσεις μεταξύ των οποίων πέντε νέες παραγωγές. Οι μεταδόσεις στην πόλη της Καστοριάς θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ, αρχής γενομένης με το έργο “MΑΚΒΕΘ” του Giuseppe Verdi.


Η σταρ σοπράνο Anna Netrebko ερμηνεύει τη σπαρακτική φιγούρα της Λαίδης Μάκβεθ, της δολοφονικής συντρόφου του Μάκβεθ που υποδύεται ο Željko Lučić, για πρώτη φορά στη ΜΕΤ. Στο πλευρό τους συμπρωταγωνιστούν ο Joseph Calleja στον ρόλο του ευγενούς Μακντάφ και ο René Pape ως Μπάνκο.


Την επιτυχημένη σκηνοθεσία στην εξαίσια διασκευή της σαιξπηρικής τραγωδίας από τον Verdi υπογράφει ο Adrian Noble.


Συντελεστές:

Διευθυντής ορχήστρας Fabio Luisi
Σκηνοθεσία: Adrian Noble
Σκηνικά και κουστούμια: Mark Thompson
Φωτισμοί: Jean Kalman
Χορογραφίες: Sue Lefton


Τιμές Εισιτηρίων: 13,00€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων – 18,00€ κανονικό.


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν δύο κανονικά εισιτήρια στην τιμή του ενός στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ”, στο φύλλο 759 Πέμπτη 9 Οκτωβρίου (ισχύει για 30 άτομα).


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 2467028999.


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
“ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καστοριάς “Ορεστειάς”, εξασφάλισε για την πόλη της Καστοριάς τη μετάδοση σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε συνεργασία με τον όμιλο ANTENNA.
Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House live cinema”, παράλληλα με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Τη σεζόν 2014-2015 το Καστοριανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εξαιρετικές παραγωγές, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.
Πρώτη παράσταση είναι το έργο «ΜANON» του Kenneth MacMillan που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου & ώρα 21:15 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ.
Η Μανόν Λεσκό είναι μία όμορφη νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, όπως αυτή περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, αναπαράγοντας τη βαρβαρότητα, την παρακμή και τον αδύναμο χαρακτήρα της διχασμένης Μανόν, ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.
Διανομή – Συντελεστές:
Manon – Marianela Nunez
Διευθυντής Ορχήστρας – Matrin Yates
Χορογραφίες – Federico Bonelli
Μουσική – Jules Massenet
Τιμές Εισιτηρίων: 10,00€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων – 15,00€ κανονικό.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν δύο κανονικά εισιτήρια στην τιμή του ενός στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ”, στο φύλλο 759 Πέμπτη 9 Οκτωβρίου (ισχύει για 30 άτομα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στον κ. Ανδρέα Κυπαρίσση τηλ. 2467028999.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Αθλητισμού-Επιχειρηματικότητας & Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κος Δημήτρης Πετρόπουλος, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς και συλλόγους, συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Καστοριάς, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου.
Επίσης, στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο κος Θεοφίλακτος Ζυμπίδης ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα γούνας και ο κος. Στέργιος Φωτιάδης ως εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Άργους Ορεστικού σε θέματα γούνας.
Στη συνάντηση αναπτύχθηκε το θέμα του σχεδιασμού της επιχειρηματικότητας σε τομείς όπως η γούνα, το εμπόριο και ο τουρισμός, σε συνάρτηση με την προοπτική ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Ο κος Πετρόπουλος μιλώντας στην επιχειρηματική κοινότητα του επιμελητηρίου, αναγνώρισε την επιχειρηματικότητα ως βασικό πυλώνα για τη διέξοδο από την παρούσα οικονομική κατάσταση και δήλωσε ότι τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία όλων των φορέων ως προς την ανάπτυξη και βιωσιμότητα τόσο των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, όσο και του τομέα τουρισμού στον δήμο μας, αρκεί οι όποιες προσπάθειες να γίνουν με τρόπο οργανωμένο και συντονισμένο.
Τέλος, οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για την επανάληψη της συνάντησης, ώστε να ελεγχθεί η πορεία των δράσεων και ενεργειών.



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: