ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Παιδόφιλος αποπλάνησε δέκα παιδιά στην Ελλάδα μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού "Ντύνω κούκλες"

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την αποπλάνηση ανηλίκων που παρουσίασε την Τετάρτη κατά την ομιλία του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ο επικεφαλής του...
Σώματος Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σφακιανάκης έκανε λόγο για δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε ότι τα παιδιά βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες!

Ο κ. Σφακινανάκης, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι:
*Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2014, έχουν εντοπιστεί 1028 κατηγορούμενοι και 271 από αυτούς για παιδική πορνογραφία.

*Μέσα σε οκτώ χρόνια αποτράπηκαν 1060 αυτοκτονίες, 36 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην εντατική.

Καταλήγοντας ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό με ανήλικη λέγοντας: «Ήμουν στην Νέα Υόρκη και μου λένε "κάτι γίνεται στην χώρα σου, με μία πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο". Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως, ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε την μικρή στο παρά πέντε».

Για αυτή την υπόθεση, όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, η υπηρεσία βραβεύθηκε από το FBI.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παίρνοντας το λόγο, αναφέρθηκε στις αδυναμίες της πρακτικής που ακολουθείται στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο υπουργός, ειδικότερα, ανέφερε το εξής παράδειγμα:
«Καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της ΣΤ Δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο, γιατί ο φάκελος γράφει μόνο "ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά"»!


directNEWS.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: