ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο Ρώσος που είχε καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία, τώρα κόβει το αυτί του δημοσίως

Το έκανε για να διαμαρτυρηθεί για την «χρήση της ψυχιατρικής για πολιτικούς σκοπούς»
Ο Πιότρ Παβλένσκι είναι ο ρώσος καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει πολλές φορές το κοινό με τις ενέργειες που θεωρεί...
«παραστάσεις» του. Τον περασμένο Νοέμβριο έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του όταν αποφάσισε να καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία για να διαμαρτυρηθεί για τις διώξεις κατά των πολιτικών δικαιωμάτων στη χώρα.

Την Κυριακή ο Παβλέφσκι έκανε ακόμα μία αμφισβητούμενη «performance». Αυτή τη φορά, ανέβηκε γυμνός στην οροφή ψυχιατρικού νοσοκομείου της Μόσχας και έκοψε με ένα μαχαίρι το αυτί του. Η θερμοκρασία στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν κάτω από το μηδέν, αλλά το κρύο ήταν το λιγότερο που τον απασχολούσε. Με το μεγάλο κουζινομάχαιρο που κρατούσε έκοψε πέρα ως πέρα το λοβό του αυτιού του. Σε δήλωσή του που διανεμήθηκε αμέσως μετά στα μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει πως το έκανε για να διαμαρτυρηθεί για την «χρήση της ψυχιατρικής για πολιτικούς σκοπούς».

«Το μαχαίρι αποκολλά το λοβό του αυτιού από το σώμα. Ο γρανιτένιος τοίχος
του ψυχιατρικού ινστιτούτου χωρίζει τους λογικούς από τους τρελούς. Η αστυνομία έχει τη δύναμη να καθορίσει την γραμμή ανάμεσα στη λογική και την τρέλα» εξηγεί.

Τουλάχιστον δώδεκα άτομα βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο και είδαν τον Παβλέφσκι να κόβει το αυτί του με το κουζινομάχαιρο, ενώ λίγο αργότερα η αστυνομία τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Τον Αύγουστο του 2013 ο Παβλέφκσι είχε ράψει τα χείλη του για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot και τον Μάιο του ίδιου χρόνου είχε τυλιχτεί με συρματόπλεγμα έξω από κυβερνητικό κτίριο στην Αγία Πετρούπολη.




ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: