ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ !! – ΙΣΧΥΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Τις τελευταίες ώρες, η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στη Πελοπόννησο και τη Κρήτη.


Οι σεισμοί τόσο στη Κρήτη όσο και στη Πελοπόννησο, είναι συνεχόμενοι και έχουν δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στους κατοίκους αυτών των περιοχών της χώρας μας.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 2/10, με ένα σεισμό μεγέθους 4,2R στη Κάρπαθο. Το επόμενο απόγευμα της Παρασκευής 3/10, 4,7 Ρίχτερ κούνησαν τη Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τη Πάτρα, το Πύργο και τη Τρίπολη. Τα ξημερώματα του Σαββάτου 4/10, νέος σεισμός 4,3R, κούνησε και πάλι ιδιαίτερα τη Τρίπολη, καθώς και το Πύργο και τη Πάτρα, ωστόσο και ένας ακόμα σεισμός 4,7R νότια της Κρήτης, κούνησε όλη τη Κρήτη αλλά και τη Κάρπαθο.

Σαν να μην έφταναν αυτοί οι σεισμοί, το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 15:25 και 15:27, 2 σεισμικές δονήσεις 4,2 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν στην ανατολική Κρήτη, κουνώντας και πάλι όλη τη Κρήτη αλλά και τη Κάρπαθο.

Οι σεισμολόγοι δεν δείχνουν μεγάλοι ανησυχία τόσο στη Πελοπόννησο όσο και στη Κρήτη, ωστόσο παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τη μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία θα μας δείξει αν είναι μετασεισμοί αυτοί οι σεισμοί ή προσεισμοί. Πάντως στη Κρήτη και στη Πελοπόννησο, τέτοιοι σεισμοί είναι συνηθισμένοι, όχι όμως και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και οι κάτοικοι τόσο σε Πελοπόννησο όσο και σε Κρήτη είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Οι περιοχές που έχουν γίνει αυτοί οι σεισμοί, φημίζονται για την υψηλή σεισμικότητα τους και έχουν δώσει στο παρελθόν σεισμούς που έφτασαν ακόμα και τα 6,5 Ρίχτερ. Ότι αναφέρουμε στο άρθρο μας είναι επίσημα καταγεγραμμένο από τους χάρτες και τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών.

greek-weather.org
press-news

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: