ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Δημοσθένης Κουπτσίδης: «η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την αμάθεια» (video)

- «Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις σωστές επιλογές»

- «Θα είμαστε εδώ να συμπαραστεκόμαστε στην καθημερινότητα και στο δίκιο των πολιτών»


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της...

Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου Γρεβενών , Δημοσθένης Κουπτσίδης , το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του...

δήμου απαντώντας, κυρίως, σε ζητήματα που τέθηκαν κατά την προηγούμενη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο δήμαρχος Γιώργος Δασταμάνης.

Για την συμμετοχή του δήμου Γρεβενών στους δήμους των οποίων οι πολίτες θα δικαιωθούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο πρώην δήμαρχος ανέφερε: «για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα… ανακοινώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου … οι ενέργειες γίνανε από ποιους; Η προεργασία γινόταν εδώ και τέσσερεις μήνες από τον δήμο !!! Κανένας εξωθεσμικός δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτή την διαδικασία πλην του νομίμου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η διαδικασία ήταν αδιάβλητη και είχε να κάνει με την ετοιμότητα του κάθε φορέα. Με την ευκαιρία κάποιοι θυμήθηκαν φαντάσματα του παρελθόντος , θυμήθηκαν να τα ευχαριστήσουν … ας είμαστε πιο σοβαροί σε θέματα που προετοιμάστηκαν από καιρό κα ξαφνικά εμφανιζόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως και …. Κάνουμε παρεμβάσεις …»

Σε άλλο σημείο ο κ. Κουπτσίδης αναφέρθηκε στα πάγια έξοδα της ΑΓΡΕ όπως το ενοίκιο όπου όπως χαρακτηριστικά είπε « … το μισό πληρώνεται από το πρόγραμμα LEADER όπως και άλλα έξοδα της εταιρίας» έκανε λόγο επίσης για την πολύ εύκολη πρόσβαση που έχουν οι πολίτες των Γρεβενών όταν επιθυμούν να επισκεφθούν την ΑΓΡΕ σε αντίθεση με το αν γίνει η μεταφορά της στους Μαυραναίους» .

Για οφειλέτες του δήμου των οποίων τα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί ο δήμος Γρεβενών να λειτουργεί ως καταδότης ή χαφιές των δημοτών του, που αδυνατούν πραγματικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία …»

Στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με το τηλέφωνο της Πρόνοιας του δήμου είπε: «Θεωρώ αισχρό το κόψιμο του τηλεφώνου της Πρόνοιας με την αιτιολογία πως είναι μεγάλος ο λογαριασμός . Είναι δυνατόν ένας αναξιοπαθούντας, ένας ο οποίος παίρνει προνοιακό επίδομα να έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνεί; Δυστυχώς πέρασε ένας μήνας με κλειστό το τηλέφωνο και δεν ξέρω ποιοι παίρνουν αυτές τια αποφάσεις . Πρώτη φορά γινόμαστε δέκτες παραπόνων στα 8 χρόνια που είχαμε την ευθύνη της πρόνοιας , από πολίτες που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία της πρόνοιας»

Ο κ. Κουπτσίδη επεσήμανε τα έργα που προετοίμασε η απελθούσα δημοτική αρχή και τα οποία υλοποιούνται με την νέα δημοτική αρχή, αναφέρθηκε στη ΣΑΤΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «ΣΑΤΑ 3 εκατομμύρια οφειλές… ψέμα , να διαβάζουν , να ενημερώνονται και να μαθαίνουν…» « …η ημιμάθεια είναι πιο επικίνδυνη από την αμάθεια»

«Είναι εγκληματικό να ακούγεται το « κόκκινος δήμος» όταν έχουμε κάνει όλη αυτή την προσπάθεια με μειωμένους τους πόρους κατά 53% , με πολύ περιορισμένα έσοδα…»

«Λειτουργούν με την λογική του κατακτητή, με έναν απίστευτο ρεβανσισμό. Εμείς είπαμε θα στηρίξουμε κάθε καλή προσπάθεια , να δουλέψουν , να παράγουν έργο και εμείς θα τους στηρίξουμε. Αυτοί κοιτάν να μηδενίσουν και να διαλύσουν ότι υπήρχε πριν. Λειτουργούν με αποκλεισμούς και τεράστια αλαζονεία δυστυχώς . Είμαστε εδώ γι να τείνουμε χείρα βοηθείας σε μια δύσκολη συγκυρία πραγματικά , αλλά σίγουρα η πιο δύσκολη περίοδος που πέρασε ο δήμος μας ήταν η προηγούμενη.

Δείχνουν δυστυχώς το πραγματικό τους πρόσωπο το οποίο κρύβανε επιμελώς πίσω από ανεξάρτητες υποψηφιότητες , πίσω από κοινωνικές υποστηρίξεις και σήμερα εμφανίζονται ευχαριστώντας φαντάσματα του παρελθόντος . Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουν και να κριθούν για την δουλειά τους . Δεν υπάρχει λόγος να μηδενίζουν κάτι που πραγματικά έγινε και με απτά και χειροπιαστά στοιχεία φαίνεται» .

Ο πρώην δήμαρχος έκλεισε την συνέντευξη του θέτοντας δυο ερωτήματα α)«Υπάρχει υπάλληλος του δήμου που εργάζεται σε άλλο φορέα; Με ποια ιδιότητα και πως αμείβεται; Ήτανε μέσα στα προεκλογικά ανταλλάγματα;» Β) «Μεθοδεύεται πρόσληψη ειδικού συμβούλου χαμηλών τυπικών προσόντων;»




greveniotis.gr ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: