ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Δύο ελιές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών!

Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για  την «αειφόρο ανάπτυξη» που διοργανώνει το  ‘Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του...
Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (World Day of Action-WDA)., η Ε΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:
1.       Το πρωί και παρά την κακοκαιρία οι μαθητές, με δική τους επιθυμία, μάζεψαν τα σκουπίδια από τους δρόμους γύρω από το σχολείο. (Τέσσερις σακούλες σκουπιδιών γεμάτες, ήταν η «λεία» της σύντομης  προσπάθειας!!!)
2.       Μέσα στην τάξη παρακολουθήσαμε παρουσίαση και συζητήσαμε για το ρόλο του μανιταριού στην ανακύκλωση στη φύση και στην αειφορία. Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η φράση: «Χωρίς τα μανιτάρια η φύση θα ήταν μια απέραντη χωματερή».
3.       Τέλος, λίγο πριν το μεσημέρι, όλοι οι μαθητές της τάξης μαζί,  φύτεψαν στην αυλή του σχολείου δύο ελιές, τις οποίες και υιοθέτησαν. Ελπίζουμε να τις προσέχουν το ίδιο και οι εξωσχολικοί τα απογεύματα.
4.       Όλα αυτά, μαζί με φωτογραφίες, θα τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. (http://eco-schools-projects.org/wda/register/ )

 Περισσότερα και μερικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ: http://2dim-greven.gre.sch.gr/e%20%202015.htm                            

 Οι μαθητές της τάξης                                     Ο δάσκαλος της τάξης
                                                                    Αργύρης Καραλιόλιος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: