ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Στέργιος Πουρνάρας: Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών

Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,
Πέρασαν ήδη πάνω από δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στην Δημοτική Κοινότητα των Γρεβενών.
Η περίοδος αυτή ήταν για εμένα πολύ δύσκολη και σκληρή, γιατί ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο χώρο αυτό και έπρεπε να προσαρμοστώ όσο γίνεται πιο ομαλά. Τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας αλλά και του Δήμου μας κατ' επέκταση είναι πάρα πολλά και πολύ σοβαρά και έχει αναφερθεί σε αυτά πολλές φορές ο Δήμαρχός μας ο κύριος Γεώργιος Δασταμάνης. 

Τα πιο σημαντικά είναι η οικονομική δυσπραγία, η έλλειψη προσωπικού και η αντιμετώπιση της καθημερινότητας ( καθαριότητα, αδέσποτα, κοινωνική μέριμνα και πρόνοια). Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα απαιτηθεί εύλογος χρόνος και σκληρή προσπάθεια όχι μόνο από όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και από όλους εσάς που πρέπει να στηρίξετε εθελοντικά τις προσπάθειες του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας. 

- Ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε άρχισε να λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου με δεκαπέντε εθελοντές νέους και αδιόριστους, στην πλειονότητα τους, καθηγητές.
- Λειτουργεί στα γραφεία της Κοινωνικής Πρόνοιας στο Διοικητήριο η Κοινωνική Ιματιοθήκη με τη βοήθεια τεσσάρων εθελοντριών κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 - 12:00 π. μ. και μπορείτε να παραδίνετε και να παραλαμβάνετε ρούχα σε καλή κατάσταση.
- Λειτουργεί τμήμα πλεκτικής γυναικών κάθε Τρίτη 06:30 - 08:00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και κάθε Παρασκευή 05:30 - 07:30 στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Γρεβενών.
- Λειτουργεί η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Λίγεια σε συνεργασία με το Ωδείο Γρεβενών, κάθε Τρίτη στις 08:00 - 09:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
- Λειτουργούν τα χορευτικά τμήματα του Δήμου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 06:00 - 10:00 μ.μ. στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. 

Τα πιο πολλά από αυτά τα τμήματα λειτουργούν με την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας και θέλουμε για μια ακόμη φορά να τους ευχαριστήσουμε, γιατί είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά τους. Στο Δήμο λειτουργεί Δίκτυο εθελοντών στο οποίο μπορείτε και εσείς να γραφείτε στον τομέα που σας ενδιαφέρει (Περιβάλλον, Παιδεία - Πολιτισμός, Κοινωνική Πρόνοια) και στο εγγύς μέλλον θα ακολουθήσουν δράσεις από τους αντίστοιχους Αντιδημάρχους σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω και κάποια ακόμη νέα που ίσως πολλοί να τα πληροφορηθήκατε και από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχει δρομολογηθεί και θα γίνει σύντομα η ξύλινη γέφυρα στο Καστράκι, θα αρχίσουν οι εργασίες στο Κολυμβητήριο το οποίο θα λειτουργήσει στις αρχές του νέου έτους, από τις 18 Δεκεμβρίου θα εκπέμψει και το ψηφιακό σήμα της Digea παράλληλα με το συμβατικό το οποίο θα εκπέμπει μάλλον μέχρι τον Ιούνιο. Από αύριο θα αρχίσει και η ενημέρωση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά η αίτηση θα υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά.

Δυστυχώς όλες οι παιδικές χαρές κρίθηκαν από Επιτροπή του Υπουργείου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ακατάλληλες και μπορείτε να τις χρησιμοποείτε μόνο με δικιά σας ευθύνη. Θα φροντίσουμε όμως το νέο έτος ορισμένες από αυτές να συντηρηθούν για να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές του Υπουργείου και να είναι ασφαλείς.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για την πολύ καλή συνεργασία, τόσο τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Δασταμάνη, όσο και όλους τους Αντιδημάρχους, αλλά και τους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας και τους Υπαλλήλους του Δήμου και ιδιαιτέρως τη γραμματέα της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δάφνη Μπασνά που μας παρέχει πολύ πρόθυμα τη γραμματειακή υποστήριξη.

Υ.Γ. Από αύριο και κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και ώρες 10:00 - 12:00 π.μ. θα μπρορείτε να μας βρίσκετε στο γραφείο μας στο παλιό Δασαρχείο και στο τηλέφωνο 24620 84230 και να μας μεταφέρετε τα προβλήματα και τα αιτήματα σας.

facebook.com

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: