ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ποιες τροφές βλάπτουν το σπέρμα;

Οι άνδρες που τρώνε έστω και μία φέτα μπέικον την ημέρα μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητές τους να γίνουν μπαμπάδες.

Ακόμη και μισή μερίδα επεξεργασμένου κρέατος, όπως λ.χ. μια...
φέτα μπέικον ή ένα μικρό λουκάνικο, μπορεί να βλάψει σημαντικά την ποιότητα του σπέρματος, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Εκείνοι που θέλουν να ενισχύσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να τρώνε ψάρια, με τον μπακαλιάρο να είναι ένα από αυτά που ασκούν σημαντική επίδραση στην ανδρική γονιμότητα.

Τα νέα ευρήματα προστίθενται σε αυτά που δείχνουν πως οι πιθανότητες να αποκτήσει ένας άνδρας παιδί επηρεάζονται πολύ από τον τρόπο ζωής του: Το κάπνισμα, το αλκοόλ και το στρες μειώνουν αυτές τις πιθανότητες, ενώ η η άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή τις αυξάνουν

Οι ερευνητές ωστόσο υποστηρίζουν ότι παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί κάποιες τροφές βλάπτουν ενώ κάποιες άλλες ωφελούν την γονιμότητα. Πάντως το κόκκινο κρέας και τα προϊόντα που θεωρείται ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα ουσιών μπορούν να επηρεάσουν το ορμονικό σύστημα των ανδρών, ενώ τα ψάρια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο που θεωρείται ότι ενισχύει την γονιμότητα.Οι πιθανότητες να αποκτήσει ένας άνδρας παιδί επηρεάζονται πολύ από τις διατροφικές του συνήθειες.

Ερευνητές από το Χάρβαρντ συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 150 ανδρών που υποβάλλονταν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με τις συντρόφους τους. Ρώτησαν τους άνδρες πόσο συχνά κατανάλωναν διάφορα τρόφιμα, όπως λευκό, κόκκινο κρέας, επεξεργασμένα κρέατα, και ψάρια όπως τόνο και σολομό.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε στο ετήσιο κοινό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Γονιμότητας και της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Βοστώνη.

Η επικεφαλής της έρευνας Dr Myriam Afeiche είπε : »Βρήκαμε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος μειώνει την ποιότητα του σπέρματος, ενώ τα ψάρια την ενισχύουν».Οι άνδρες που θέλουν να ενισχύσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να τρώνε ψάρια.

Ο Δρ Allan Pacey, πρόεδρος της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας, ήταν επιφυλακτικός για τα ευρήματα: »Η σχέση μεταξύ της διατροφής και γονιμότητας των ανδρών είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο ερευνών και σίγουρα υπάρχουν πλέον πειστικές αποδείξεις ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν καλύτερο σπέρμα από τους άνδρες που δεν το συνηθίζουν», είπε .

»Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά σχετικά με τη γονιμότητα των ανδρών και την σχέση της με την κακή διατροφή, αλλά και το κατά πόσον τα συγκεκριμένα τρόφιμα μπορεί να συνδεθούν με την κακή ποιότητα του σπέρματος», συνέχισε.

pathfinder.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: