ΣΙΝΕ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδας: Τυρόψωμο

ΥΛΙΚΑ

-1 1/2 ποτήρι (νερού) νερό
-1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1/2 κιλού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κ.σ. σπορέλαιο
-1 πρέζα αλάτι
-200 γρ. φέτα
-100 γρ. γραβιέρα ή γκούντα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ζεσταίνουμε λίγο το νερό και αδειάζουμε λίγο από το χλιαρό νερό σε ένα μικρό μπολάκι, στο οποίο προσθέτουμε τη μαγιά και το 1/2 κουταλάκι ζάχαρης και αφού ανακατέψουμε, περιμένουμε 1-2 λεπτά να "ανεβεί" η μαγιά. Το υπόλοιπο νερό το τοποθετούμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας και προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο -λίγο το αλεύρι, καθώς και τη μαγιά που έχει ήδη ανεβεί, ανακατεύοντας συνεχώς προσπαθώντας να επιτύχουμε ένα ζυμάρι πολύ πολύ μαλακό που να κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε σκεπασμένο να ανεβεί για περίπου μισή ώρα. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το υλικό σε δύο μακρόστενες φόρμες ή ένα στρόγγυλο ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) το οποίο έχουμε αλείψει προηγουμένως με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα 2/3 της ποσότητας τυριών. Διπλώνουμε το ζυμάρι ώστε να πάρει μέσα τα τυριά και το απλώνουμε ξανά στο ταψί ή στις φόρμες.

Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά ή ωσότου ροδίσει καλά

*Όσον αφορά τη φέτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερη ή λιγότερη, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, όπως επίσης και σε ό,τι αφορά τα άλλα τυριά, που έτσι κι αλλιώς είναι προαιρετικά. Η ποσότητα στο αλεύρι είναι σχεδόν ενδεικτική, καθώς μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από 1/2 κιλό ανάλογα και με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε.

sintagespareas.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: