ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Βουλευτή Γρεβενών με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλα και τη Γ.Γ. κ. Λ. Μενδώνη

Να δοθεί προτεραιότητα στα Γρεβενά από το Υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε ο κ. Κοψαχείλης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό κ. Κ. Τασούλα και την Γ.Γ. κ. Λ. Μενδώνη, έθεσε υπόψη της...
πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΕ Γρεβενών και άπτονται των τομέων Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ειδικότερα, ο κ. Βουλευτής έθεσε ως αίτημα στον κ. Τασούλα την αναβάθμιση των δομών του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου καταθέτοντάς του και πρόταση, για να συζητηθεί στα Γρεβενά η υλοποίηση ενός προγράμματος, που θα αφορά την Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη σε όλα τα ορεινά χωριά (Διαδημοτική και Διαπεριφερειακή Περιοχή) γύρω από χιονοδρομικό. Κοινωνοί της πρότασης αυτής θα είναι η Αντιπεριφέρεια Γρεβενών, η Αντιπεριφέρεια Ιωαννίνων, ο Δήμος Γρεβενών, ο Δήμος Κόνιτσας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου.
Στη συνάντησή που ακολούθησε με την κ. Μενδώνη, ο κ. Βουλευτής εστίασε στην ταυτόχρονη ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού και γεωφυσικού περιβάλλοντος των Γρεβενών ως πηγής ιστορικής μοναδικότητας και πολιτισμικού πλούτου, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.
Τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκε ο κ. Κοψαχείλης ήταν:
  • Η όσο το δυνατόν ταχύτερη μετεγκατάσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων στα Γρεβενά
  • Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο Καστρί
  • Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Αγίου Γεωργίου
  • Η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Καλλιθέας ( Κυκλώπεια Τείχη)
  • Η άμεση ολοκλήρωση όλων των μελετών που έχουν συνταχθεί για τα Βυζαντινά Μνημεία των Γρεβενών – με ιδιαίτερη αναφορά στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λόχμης και στην Ιερά Μονή Παναγίας Ευαγγελίστριας Βουνάσιας.
  • Η επιθεώρηση των μνημείων για τα οποία απατούνται άμεσες παρεμβάσεις


Από την πλευρά της η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι, αφού ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της πρώην 17ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Λ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων στα Γρεβενά, θα επισκεφθεί προσωπικά, επικεφαλής κλιμακίου του υπουργείου, την περιοχή, ώστε να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες των έργων, που πρέπει να δρομολογηθούν.




ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: