ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Σας "απατά" η μνήμη σας; Τέσσερα TIPS για να αποκτήσετε μνήμη ελέφαντα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε φύγει από το σπίτι ξεχνώντας να πάρετε τα κλειδιά σας...
Άλλες τόσες αισθανθήκατε άσχημα, όταν συναντήσατε κάποιον γνωστό σας στο δρόμο και...
δε θυμόσασταν το όνομά του. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που θα ενισχύσουν τη μνήμη σας και θα κάνουν το μυαλό σας... να λειτουργήσει ξανά.

-Κοιμηθείτε σωστά: Ο καλός ύπνος δεν ξεκουράζει μόνο το σώμα αλλά και τον εγκέφαλο σας. Αν ξενυχτάτε συνεχώς ή έχετε «άτακτο» πρόγραμμα ύπνου το μυαλό σας δε θα καταφέρει ποτέ να συγκεντρωθεί. Ούτε και εσείς βέβαια!

-Παίξτε με την παρέα σας: Γιατί να σπαταλάτε άσκοπα την ώρα σας χαζεύοντας τις φωτογραφίες που έχουν ανέβει στα social media; Υπάρχουν τόσα επιτραπέζια παιχνίδια που μπορούν να διασκεδάσουν εσάς και τους φίλους σας, ενώ ταυτόχρονα θα κρατήσουν τη μνήμη σας σε εγρήγορση. Ακόμα και αν οι υπόλοιποι δεν είναι πρόθυμοι για παιχνίδι, ένα σταυρόλεξο ή ένα Sudoku θα σας «λύσει» τα χέρια.

- Μη μένετε διαρκώς στο σπίτι: Μπορεί να σας αρέσει να χαλαρώνετε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση αλλά η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο θα βοηθήσει το μυαλό σας να βρει τον παλιό του καλό εαυτό. Βγείτε, συζητήστε και γνωρίστε νέους φίλους!

- Αλλάξτε τη διατροφή σας: Και ποιος δεν αγαπάει το κρέας αλλά μήπως να δοκιμάζατε να εντάξετε στη διατροφή σας και λίγη σαρδέλα ή σολομό; Καλό θα ήταν επίσης να τοποθετήσετε και στο γραφείο σας ένα βαζάκι με καρύδια και να τρώτε ως σνακ. Γενικότερα οι τροφές με Ω3 λιπαρά έχουν αποδειχθεί σωτήριες για την πνευματική υγεία του ανθρώπου.

frapedoypoli

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: