ΣΙΝΕ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: 165 ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την τρομολαγνεία και τις δηλώσεις στήριξης από Στουρνάρα και Μοσκοβισί η κυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πάνω από 165 βουλευτές, αριθμός...
εξόχως απογοητευτικός για το Μέγαρο Μαξίμου που ισχυρίζεται ότι όλη αυτή η περιπέτεια θα έχει αίσιο τέλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην ψηφοφορία δεν θα υπάρχει αρνητική ψήφος, προκειμένου να προστατευθεί ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η δυνατότητα των βουλευτών στις υπόλοιπες ψηφοφορίες να ψηφίσουν διαφορετικά.

Όπως πάντως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, σε περίπτωση που στην πρώτη ψηφοφορία η συγκυβέρνηση δεν καταφέρει να περάσει τους 170 βουλευτές τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τις επόμενες δυο διαδικασίες.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Στο Μαξίμου βέβαια κάνουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως ένας μικρός αριθμός στην πρώτη ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τις άλλες δυο ψηφοφορίες και για την αποφυγή των πρόωρων εκλογών.

Επειδή, ο Αντώνης Σαμαράς έχει μέχρι σήμερα παίξει – ανεπιτυχώς – όλα τα χαρτιά του, απομένει μόνον η διαδικασία της κρίσης πάνω στην κρίση. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αν θες να υποβαθμίσεις μια κατάσταση κρίσεως, δημιουργείς μια άλληακόμα μεγαλύτερη για να «καπελώσεις» την πρώτη.

Στο συγκεκριμένο timing το Μαξίμου ευελπιστεί ότι λόγω της ισχνής αριθμητικής που θα προκύψει από την 1η ψηφοφορία θα δημιουργηθεί κλίμα φόβου, τόσο στις αγορές, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Ελπίζουν δηλαδή ότι θα εκτοξευθούν τα σπρέντς και ότι θα αρχίσουν οι ίδιες οι αγορές να πιέζουν προς την κατεύθυνση να μην γίνουν εκλογές. Κοινώς, ελπίζουν πως ένα αποτέλεσμα μικρότερο των 170 βουλευτών θα προκαλέσει συσπείρωση... Το αν θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο μένει να το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής η «χαρτογράφηση» των προθέσεων για την ψηφοφορία έχει ως εξής:

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ «ΝΑΙ»

Παναγιώτης Μελάς
Γιώργος Νταβρής
Γιάννης Κουράκος
Χρήστος Αηδόνης
Σπύρος Λυκούδης
Γρηγόρης Ψαριανός

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ
Βύρωνας Πολύδωρας
Κώστας Γιοβανόπουλος
Γιώργος Κασαπίδης
Βασίλης Οικονόμου
Μίκα Ιατρίδη
Κατερίνα Μάρκου
Χρήστος Αλεξόπουλος
Στάθης Μπούκουρας

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ «ΟΧΙ»
Ραχήλ Μακρή
Χρυσούλα Γιαταγάνα
Νίκη Φούντα
Θεοδώρα Τζάκρη
Μίμης Ανδρουλάκης
Πάρις Μουτσινάς
Πέτρος Τατσόπουλος
Βασίλης Καπερνάρος
Θόδωρος Παραστατίδης
Οδυσσέας Βουδούρης
Μάρκος Μπόλαρης

Αδιευκρίνιστες παραμένουν προς το παρόν και οι ψήφοι των δύο βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη και Θωμά Ψύρρα, καθώς η δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως «όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο δεν σημαίνει ότι είναι αποστάτης», τους λύνει τα χέρια...

newsbomb.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: