ΣΙΝΕ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πριν το τέλος της φετινής χρονιάς, μην ξεχάσετε να κάνετε αυτές τις 5 λίστες

Ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και η αλλαγή του χρόνου πλησιάζει. Κάποιοι καταφέρατε κάτι σημαντικό στην δουλειά ενώ άλλοι βιώσατε μία αποτυχία, κάποιοι ερωτευτήκατε, ενώ άλλοι...
απογοητευτήκατε. Η οικογένειά σας απέκτησε νέα μέλη, ενώ άλλοι άνθρωποι μπορεί να έφυγαν από κοντά σας. Το τέλος της χρονιάς είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλογιστείτε όλα αυτά που συνέβησαν και να ζήσετε για μία ακόμα φορά, αυτό το «ταξίδι» της ζωής. Πρόκειται για μία θεραπευτική διαδικασία που θα σας βοηθήσει να κάνετε μία ανασκόπηση σε αυτά που πρέπει να νιώθετε ευγνωμοσύνη, να ωριμάσετε και να διδαχθείτε από τα λάθη του παρελθόντος. Καθίστε στον καναπέ, γεμίστε ένα ποτήρι κρασί, πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε να γράφετε.
1. Λίστα ανθρώπων
Παλιοί και νέοι φίλοι, άνθρωποι που έτυχε φέτος να έρθετε πιο κοντά. Σκεφτείτε όλους εκείνους που αυτή τη χρονιά έκαναν τη διαφορά στη ζωή σας, επειδή υπήρχαν μέσα σε αυτή, αυτούς που πίστεψαν σε εσάς και σας στήριξαν. Καταγράψτε τα ονόματά τους σε ένα χαρτί και μην ξεχάσετε να τους πείτε πόσο τυχεροί είστε που είστε που τους έχετε.
2. Λίστα με προσωπικά επιτεύγματα
Είτε πρόκειται για επαγγελματικά, πνευματικά, σωματικά ή θέματα σχέσεων, όλα τα προσωπικά σας επιτεύγματα πρέπει να συμπεριληφθούν στη λίστα σας. Επειδή, οι άνθρωποι έχουμε την τάση αν παραβλέπουμε όσα έχουμε καταφέρει, θα μείνετε έκπληκτοι με πόσα σημαντικά πράγματα κάνατε τη χρονιά που πέρασε.
3. Λίστα «Το πάθημα που έγινε μάθημα»
Η μόνη αποτυχία που μπορεί να βιώσει κανείς είναι να μην μάθει από κάτι που έκανε λάθος. Είμαστε άνθρωποι και κανείς μας δεν πρόκειται να βγει αλώβητος από το παιχνίδι της ζωής. Ο μόνος λόγος για να κάνετε μία λίστα με τα λάθη που κάνατε φέτος είναι για να θυμηθείτε το μάθημα που πήρατε από κάθε εμπειρία.
4. Λίστα γέλιου
Το γέλιο είναι υγεία και εκτός ότι αποτελεί μία μοναδική ανθρώπινη εμπειρία, είναι κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά. Φτιάχνοντας μία λίστα με τις πολύ αστείες στιγμές που βιώσατε μέσα στη χρονιά, θα τις θυμηθείτε και θα σας φτιάξει η διάθεση. Προσοχή, μόνο, γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορέσετε να την ολοκληρώσετε εύκολα αφού δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε να γελάτε.
5. Λίστα συμβολής
Ίσως και η πιο δύσκολη λίστα για να κάνετε μιας και πολλές φορές αποκαλύπτει ότι ίσως φέτος ήσασταν λίγο εγωιστές. Αλλά ακόμα κι από αυτό μπορείτε να πάρετε ένα χρήσιμο μάθημα για το μέλλον. Κάντε μία λίστα με όλα όσα προσφέρατε την χρονιά που πέρασε χωρίς να περιμένετε τίποτε σε αντάλλαγμα.
Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 5 Essential Lists to Make Before the End of This Year που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: