ΣΙΝΕ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Χαλάει ο καιρός στη Μακεδονία – Ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού

Χαμηλές θερμοκρασίες με συννεφιά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε ορισμένα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου, στη Δυτική Μακεδονία, η κυκλοφορία...
των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Στην Καστοριά, στο Νευροκόπι Δράμας και στη χιονισμένη Φλώρινα, η θερμοκρασία, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κυμαινόταν στο μηδέν, ενώ το κρύο είναι αισθητό και στη Θεσσαλονίκη, όπου επικρατεί συννεφιά.

Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία τα οχήματα κινούνται με αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), ενώ σε πολλά τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου, τα οχήματα κινούνται με δυσκολία, εξαιτίας του παγετού.

Στην Εγνατία οδό και σ΄ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Μακεδονίας και της Θράκης, η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στο μεταξύ, η «Εγνατία Οδός ΑΕ», ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία κατά μήκος ολόκληρου του αυτοκινητόδρομου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις και σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 700 μέτρα.

Η εταιρία συνιστά στους οδηγούς, που θα ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: πριν το ταξίδι να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση.

Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα, αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους.

Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες.

Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους και να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση των αλυσίδων.

Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς λωρίδας έκτακτης ανάγκης.

Να παρακολουθούν και να τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης και να τηρούν τις υποδείξεις της τροχαίας και του προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας Οδού.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.

Επίσης, η «Εγνατία Οδός ΑΕ», συνιστά στους οδηγούς φορτηγών οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 1077.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: