ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγματικοί Στοχασμοί», του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και οι Εκδόσεις Σάκκουλα παρουσιάζουν το βιβλίο «Συνταγματικοί Στοχασµοί». 
 Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014, στις 19:00, στο ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA (Πλατεία Συντάγματος).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Φίλιππος Σπυρόπουλος, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταύρος Τσακυράκης, ο Αρεοπαγίτης ε.τ. και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, Ιωάννης Χαµηλοθώρης, καθώς και οι συντελεστές της έκδοσης.

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ. και πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραµµένος.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας.
Με τους «Συνταγματικούς Στοχασμούς», που προλογίζει ο Ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. και πρώην Υπουργός, Αντώνης Μανιτάκης, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης επιχειρεί να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για την επικείμενη Αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο επί σειρά ετών Υπουργός, Βουλευτής και Ευρωβουλευτής καταθέτει το καταστάλαγμα της μακράς κοινοβουλευτικής του πείρας και συμπυκνώνει τον προβληματισμό του για το ελληνικό Σύνταγμα και την προοπτική της αναθεώρησής του. Ο συγγραφέας εντοπίζει με ακρίβεια αλλά και περίσκεψη τα σημεία του συνταγματικού κειμένου που χρειάζονται βελτίωση και προτείνει συγκεκριμένες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και στην καλύτερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής, στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ των συνταγματικών οργάνων, σε μια νέα διαρρύθμιση των σχέσεων μεταξύ πολιτικής και δικαιοσύνης, στην ενίσχυση του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων και στην επέκταση των θεσμών της δημοκρατικής συμμετοχής. Χωρίς, όμως, να ξεχνά αυτό που υπενθύμιζε δεκαετίες πριν ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, δηλαδή ότι «η αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών είναι πρωτίστως πρόβλημα πολιτικό και όχι συνταγματικό».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: