ΣΙΝΕ

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Νεες ρυθμίσεις για την εξισωτική αποζημίωση - τι προβλέπεται για την πληρωμή

Δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης μπορεί να είναι και οι αγρότες μέχρι 67 ετών σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ υπάρχει πλέον η...
νομοθετική πρόβλεψη ότι δεν πραγματοποιείται καμία πληρωμή αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι.

Ειδικότερα μετά και από εισήγηση της Δ/νσης Προγραμματισμού και Γεωργικών Διαρθρώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή του Προγράμματος χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων, στους γεωργούς ορεινών περιοχών για φυσικά μειονεκτήματα και στους γεωργούς περιοχών μεμειονεκτήματα εκτός των ορεινών περιοχών, σε εκτέλεση των Μέτρων 211 και 212 του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007−2013 προβλέπεται με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κρασμάνης ότι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης πλέον είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, ηλικίας μέχρι 65 ετών και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από οποιοδήποτε ταμείο. Από το έτος εφαρμογής 2013 και μετά ισχύει όριο ηλικίας 67 ετών, με τις ίδιες προϋποθέσεις».

Επίσης η απόφαση προβλέπει ότι δεν πραγματοποιείται καμία πληρωμή αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι όσον αφορά τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αναφέρεται στο άρθρο 14 της πα− ρούσας. Ωστόσο, δύναται να καταβληθεί μέχρι και το 75% της ενίσχυσης μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διοικητικών ελέγχων, λαμβάνοντας μέτρα για να μην υπάρξει υπέρβαση του ποσού ενίσχυσης.

Το ποσοστό των πληρωμών είναι ταυτόσημο για όλους τους δικαιούχους του μέτρου.

dikaiologitika.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: