ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Έρχεται χιονιάς από αύριο!!! - Ο καιρός στην Δ. Μακεδονία από τον Γ. Βασιλειάδη

Γεια σας φίλες και φίλοι, νέα μεταβολή του καιρού στη Δυτική Μακεδονία από αύριο το μεσημέρι και από τα Δυτικά. Θα προσπαθήσω μια αναπτύξω μια ανάλυση μιας και θα έχουμε πολλές εναλλαγές και πολλές τοπικότητες. 
Πιο αναλυτικά η κατάσταση θα έχει ως εξής...

Από το πρωί συννεφιά σε όλη τη περιφέρεια.
-Το πρωί γύρω στις 10:00 θα αρχίσουν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά των Γρεβενών, στο Δυτικό Βόιο, στις Πρέσπες και στο Γράμμο.
-Στον κάμπο της Καστοριάς, στο υπόλοιπο Βόιο, στα Γρεβενα, και στα υπόλοιπα ορεινά θα γίνουν ορατές οι πρώτες νιφάδες ως νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.
-Αργότερα ως αργά το μεσημέρι θα αρχίσουν τα φαινόμενα σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Εορδαία, Κοζάνη και Σέρβια.

Οι Χιονοπτώσεις αναμένονται σε όλη τη περιφέρεια πάνω από τα 350-400μ υψόμετρο ως και νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.
-Τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα ως και αργά το μεσημέρι με εξαίρεση την Πίνδο που θα αρχίσει η ενίσχυση τους.
- Από νωρίς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενισχυθούν από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά και από τα Ορεινά προς τα πεδινά.
- Μετατροπή των χιονοπτώσεων σε βροχή θα έχουμε από αργά το απόγευμα σε περιοχές των Γρεβενών ως τα 1000μ (τοπικά και ψηλότερα), σε περιοχές του Νοτίου Βοιου ως τα 900μ, των Σερβίων -Βελβεντού και Δεσκάτης ως τα 1000-1100μ, σε περιοχές της Κοζάνης ως τα 900μ, σε περιοχές του Βερμίου ως τα 900μ.

-Στην υπόλοιπη περιφέρεια θα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις.
-Από νωρίς το βράδυ, μετατροπή των χιονοπτώσεων σε βροχή θα έχουμε ή σε μια ανάμικτη κατάσταση χιονιού, χιονόνερου και βροχής σε περιοχές από Βογατσικό ως Σιάτιστα ως τα 1000-1200μ κατά διαστήματα (ίσως και η Βλάστη να συμπεριληφθεί σε αυτή τη ζώνη μέχρι και την Ποντοκόμη) ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές που θα βρέχονται τα υψόμετρα θα ανέβουν κατά 100μ.
-Στην υπόλοιπη περιφέρεια θα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις οι οποίες πλέον θα είναι έντονες.
- Αργά το βράδυ θα έχουμε χιονίζει σε όλο το νομό Φλώρινας, με εξαίρεση περιοχές του Βόρα (ως τα 900μ), της Βεγορίτιδας (ως τα 1300μ, βροχή στον Άγιο Αθανάσιο), θα διατηρηθούν οι χιονοπτώσεις στον κάμπο του Αμυνταίου από το Αμύνταιο και Δυτικότερα, ενώ Ανατολικότερα θα έχουμε βροχή ή και χιονόνερο.
- Στο νομό Καστοριάς, χιονοπτώσεις ως και αργά τη νύχτα σε όλο το νομό, κατά διαστήματα χιονόνερο και ανάμεικτα φαινόμενα σε περιοχές της Βασιλιάδας και Βιτσίου ως τα 1200μ. Στον κάμπο και στη πόλη θα διατηρηθεί η χιονόπτωση, από το Άργος Ορεστικό και προς τα Ανατολικά επίσης θα έχουμε ανάμεικτα φαινόμενα και θα κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο η βροχή.

-Στην Εορδαία ως και αργά το βράδυ, θα εντοπίζονται χιονοπτώσεις από την Πτολεμαιδα και Δυτικότερα (στη Βλάστη ίσως ανάμεικτα φαινόμενα με χιονόνερο ή και βροχή), ενώ Ανατολικότερα θα έχουμε ανάμεικτα φαινόμενα ως στα 1200-1300μ στο Βέρμιο.
- Ως αργά το βράδυ σε περιοχές Γρεβενών-Κοζάνης και Σερβίων θα έχουμε βροχή ως τα 1200-1300μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προς το ξημέρωμα της Δευτέρας θα πέσουν οι θερμοκρασίες και θα χιονίσει και πάλι σε περιοχές που το γύρισαν σε βροχή για λίγο μιας και τα φαινόμενα θα σταματήσουν ως την αυγή και θα περιοριστούν στα ορεινά. παγετός ισχυρός από εδώ και μετά με νεφώσεις.
-Μεγαλύτερα ύψη χιονιού:
1) 40-60εκ ορεινά Πίνδου-Γράμμου
2)30-40εκ ορεινά Φλώρινας, Φλώρινα, Καστοριά, Πρέσπες, Πιέρια
3)20-30εκ Δυτικό Αμύνταιο, Δυτική Εορδαία
4)ως 20εκ λοιπές περιοχές που θα το γυρίσει σε βροχή είτε πεδινές είτε ορεινές
Με κάθε επιφύλαξη , η εκτίμηση είναι ιδιαίτερα οριακή, αλλά προσδίδει την τάση γεωγραφικής κατανομής των φαινομένων καθώς και χρονικής εξέλιξης.

Βασιλειάδης Γιώργος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: