ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χάαρ: Μια πρότυπη και υποδειγματική λειτουργία Ελληνικής Κοινότητας

Στη πόλη Χάαρ της Βαυαρίας, κοντά στο Μόναχο, ζουν 160 έλληνες. 
Μπροστά από δύο χρόνια ίδρυσαν την Ελληνική Κοινότητα με σκοπό να εξυπηρετήσουν συστηματικά και αποτελεσματικά τόσο τα μέλη της κοινότητας, όσο και...
κυρίως τους νεοφερμένους έλληνες που έφυγαν από την Πατρίδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δικτυώθηκαν με θαυμαστό τρόπο με τις υπάρχουσες δομές της βαυαρικής κοινωνίας σε πολιτικό και κοινωνικό τομέα και απέκτησαν τη μεγάλη εκτίμηση και στήριξή τους. Είναι ο πρώτος και μοναδικός σύλλογος μεταναστών στον οποίο ο Δήμος Χάαρ διέθεσε δωρεάν χρήση χώρων στο νεόκτιστο υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο του Λαικού Πανεπιστημίου, με γραφείο της Κοινότητας και χρήση αιθουσών για τα διάφορα προγράμματα της.
Η Ελληνική Κοινότητα Χάαρ έθεσε αμέσως σε λειτουργία προγράμματα εκμάθησης γλώσσας για παιδιά και ενηλίκους, ίδρυσε τμήμα ελληνικών χορών, και οργάνωσε εκδηλώσεις ενσωμάτωσης και διαπολιτιστικής συνεργασίας. Λειτουργεί επίσης κέντρο παροχής συμβουλών για μετανάστες και νεομετανάστες έλληνες

Τη συγκινητική χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, τίμησαν με την παρουσία τους και οι τρεις Δήμαρχοι της πόλης, πράγμα πρωτάκουστο για ελληνικά χρονικά στη Γερμανία. Η Αρχιδήμαρχος κ. Γαβριέλλα Μίλλερ συγχάρηκε με λόγια θερμά στον χαιρετισμό της το έργο της Ελληνικής Κοινότητας. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης συγχάρηκε ιδιαίτερα τη λίαν επιτυχημένη δραστηριότητα της Κοινότητας στη βαυαρική πόλη και επήνεσε δημόσια τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Απόστολο Κώτση και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, για την έξυπνη και σοφή διοίκηση της κοινότητας και προβολή της στη βαυαρική κοινωνία. Σημειωτέον ότι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισαν τα ελληνόπουλα μαζί με τους τρεις Δημάρχους, τον π. Απόστολο, τον πρόεδρο κ. Κώτση και μέλη του ΔΣ της Κοινότητας.

Ο π. Απόστολος, ανταποκρινόμενος και σε σχετικό αίτημα του προέδρου κ. Κώτση, υποσχέθηκε να καθιερώσει άπαξ του μηνός και τέλεση Θείας Λειτουργίας στον παρακείμενο ναό και παρεκάλεσε την Αρχιδήμαρχο κ. Μιλλερ να τον συνδράμει στην διερεύνηση και διάθεση του λειτουργικού χώρου. Είναι συγκινητική η αυθόρμητη και αγαπητική ανταπόκριση της Αρχιδημάρχου και στο αίτημα αυτό της παροικίας μας και υποσχέθηκε να παρευρεθεί και αυτή και το δημοτικό συμβούλιο στη πρώτη Θεία Λειτουργία, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συμπάθεια, εκτίμηση και αναγνώριση των Ελλήνων συμπατριωτών μας.

Το γεγονός ότι στη πόλη Χάαρ ζουν 100 εθνότητες και το ότι η μικρή ελληνική παροικία κατόρθωσε να αποτελέσει το πρότυπο ενσωμάτωσης, και να αποσπάσει δημόσιο έπαινο και από τους βαυαρούς, τιμά ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μας και αποτελεί καύχηση για όλους μας και ιδιαίτερα για την Πατρίδα μας, σε τωρινούς δύσκολους καιρούς. Ο τοπικός τύπος αναφέρεται τακτικά στις δραστηριότητες της Κοινότητας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Στη φωτογραφία από αριστερά:
Η Αρχιδήμαρχος κ. Γαβριέλα Μίλλερ, η δεύτερη Δήμαρχος κ. Κατερίνα Ντβόρτσακς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Απόστολος Κώτσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο τρίτος Δήμαρχος κ. Θωμάς Ράιχελ.

Και τις τρεις επισυναπτόμενες φωτογραφίες παρεχώρησε το μέλος του ΔΣ της Κοινότητας Sabina Sedlmeyr. 
Ευχαριστούμε θερμά.

elliniki-gnomi.eu

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: