ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κύπελλο: ΑΕΚ - Κέρκυρα 2-0 [βίντεο]

Δίκαια στην επόμενη φάση του Κυπέλλου η ΑΕΚ. Η ''Ένωση'' έπαιξε καλύτερα από την Κέρκυρα, ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια και με το 2-0, σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε στους ''8'' του Κυπέλλου...


Ο Δικέφαλος έγινε έτσι η τέταρτη ομάδα της Football League που προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού, μετά τους Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης και Χανιά.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)
ΑΕΚ (Τρ. Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου (89' Ντακόλ), Πλατέλλας (77' Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχ. Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Παρασκευαΐδης (56' Βενέτης), Ντιμιτρόβφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόσο (56' Μαρκόβσκι), Ζορμπάς, Φάμπιο, Καϊκούτ, Κόντος (46' Χαβίτο).
Γκολ:
Κάρτες: Μπακάκης (80') - Ανδρεόπουλος (36'), Καϊκούτ (43'), Γκόμες (51'), Φάμπιο (64'), Βενέτης (74')
Ανασκόπηση αγώνα
Με την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος κύλησε το 45λεπτο. Η πρώτη καλή στιγμή στο 2', όταν από σέντρα του Μπακάκη ο Κουτζαβασίλης επενέβη προ του Αραβίδη. Στο 9' ο Πλατέλλας πραγματοποίησε ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Η ΄'Ενωση κυριαρχούσε στο πρώτο μισό, εξ ου και οι φωνές του Μιχάλη Γρηγορίου στην άμυνά του να ανέβει και να πάρει μέτρα. Στο 25' ο Μπαρμπόσα έδωσε στον Ανάκογλου, ο οποίος επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας του νησιού των Φαιάκων απέκρουσε. Ακολούθησαν αρκετές διακοπές στα λεπτά που απέμεναν λέως το 45'. Τελευταία φάση άξια αναφοράς εκείνη του 44', όταν ο Μπακάκης σέντραρε από δεξιά,  ο Αραβίδης γύρισε παράλληλα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπαρμπόσα σούταρε άστοχα από καλή θέση.
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μισού, στο 50', η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Γκόμες πήρε τα πόδια του Μπαρμπόσα και ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι. Στο 52' ο Μάνταλος σημάδεψε σωστά και έγραψε το 1-0 για τον Δικέφαλο. Ακολούθησε στο 54' το σουτ του Αραβίδη, με τον Γκόμες να βάζει το πόδι και να στέλνει σε κόρνερ τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, αν και η Κέρκυρα, ειδικά μετά τις αλλαγές του προπονητή της, έγινε πιο απειλητική. Πήρε μέτρα και ο Χαβίτο στο 69' έστειλε άστοχα εκτός το σουτ που επιχείρησε. Στο 76' ο Ισπανός είδε τον Ανέστη να μπλοκάρει το σουτ που έπιασε, ενώ στο 82' οι Φαίακες έφτασαν και πάλι κοντά στο 1-1. Ο Χαβίτο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ανέστης δεν αντέδρασε σωστά, ο Μαρκόβσκι πήρε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και ο Αραβίδης απέκρουσε με το κεφάλι σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Στην κόντρα επίθεση, στο ίδιο λεπτό, ο Μπαρμπόσα βρήκε τον Αραβίδη, ο οποίος αφού πρώτα κουβάλησε αρκετά μέτρα τη μπάλα, εκτέλεσε με ωραίο σουτ τον Κουτζαβασίλη και έγραψε το 2-0! Η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ, αλλά η ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπακάκη από δεξιά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν το χτύπημα φάουλ από τον Καϊκούτ, στο 90'+2' που ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Ανέστη.
Η φάση του αγώνα
Το πέναλτι που έκανε ο Γκόμες στον Μπαρμπόσα. Η ΑΕΚ ευστόχησε, της έφυγε το άγχος και της έδειξε το δρόμο για την τελική επικράτηση.
Ο διαιτητής
Δεν τα πήγε άσχημα ο Τριτσώνης. Ήταν κοντά στις φάσεις και πήρε ορθές αποφάσεις.
Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Θα επιλέξουμε τον Έλντερ Μπαρμπόσα. Κέρδισε το πέναλτι του αγώνα, με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΚ και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ.
Μας άρεσε
Η ΑΕΚ απέδειξε, αυτή τη φορά απέναντι σε ομάδα της Superleague, ότι έχει αρκετή ποιότητα στο παιχνίδι της. Έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Δεν μας άρεσε
Ο Γκόμες δεν έκανε καλό ματς. Υπέπεσε στο πέναλτι, ενώ έκανε και αρκετά λάθη στη δεξιά πλευρά της άμυνας της Κέρκυρας.
sport24.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: