ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2015

Διαβάστε τον καζαμία του 2015 δια χειρός Μιχάλη Τζανάκη

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:
Μετά την εκλογή του Σ. Δήμα στην προεδρία της Ελληνικής κυβέρνησης ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση που προέκυψε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Νέα πρόσωπα ο Γιουνγκέρ και ο Μπαρόζο με χαρτοφυλάκια τη Βόρεια Ελλάδα ο πρώτος και τη Νότια Ελλάδα ο δεύτερος!!!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Η «ανάπτυξη» καλπάζει και η Σ. Βούλτεψη βραβεύει τους Financial Times για την «προσφορά» τους κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών για την εκλογή του προέδρου της Ελληνικής(;) Δημοκρατίας (;)!!! η τελετή πραγματοποιήθηκε στο … Μέγαρο Μουσικής μετά την ευγενική παραχώρηση του χώρου από το «ίδρυμα Λαμπράκη»!!!

ΜΑΡΤΙΟΣ: προσλαμβάνονται οι τελευταίοι «εθελοντές» φιλόλογοι και θεολόγοι, ώστε να ξεκινήσουν μαθήματα σε 1300 Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, ενώ η παρέλαση της 25ης Μαρτίου διεξάγεται για πρώτη φορά υπό το βλέμμα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας!!! Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης 17.000 αστυνομικοί και 38 διμοιρίες ΜΑΤ για την πρόληψη επεισοδίων!!!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Η Λαμπρή γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και η Μ. Παρασκευή ορίζεται από φέτος εθνική εορτή, ενώ το υπουργείο Εργασίας για πρώτη φορά ανοίγει τα εμπορικά, ανήμερα του Επιταφίου για να αυξηθεί ο τζίρος!!! Οι «καθαρίστριες» κάνουν Ανάσταση έξω απ’ το Υπουργείο μετά την αναίρεση της αρχικής απόφασης του τριμελούς, που παρέπεμψε την υπόθεσή τους στο Πενταμελές, αφού θα κριθεί η συνταγματικότητα της απόφασης από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου, εφόσον εγκριθεί το αρχικό βούλευμα της αναιρετικής απόφασης του νομικού συμβουλίου!!!

ΜΑΪΟΣ: Καταργείται για πρώτη φορά η απεργία της Πρωτομαγιάς, αφού οι άνεργοι ως γνωστόν δεν … απεργούν!!! Στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ακούστηκαν τραγούδια της «γαλάζιας γενιάς» με τη φωνή του Ρ. Ουίλιαμς και τα Κάρμινα Μπουράνα σε πασοκοδημοκρατικοπαράταξιακή διασκευή!!! Αρχίζουν οι εξετάσεις των μαθητών με τους γονείς να καταβάλουν προμήθεια 50 ευρώ στην … «τράπεζα θεμάτων» του υπουργείου Παιδείας!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ: σε συνέντευξη τύπου της υπουργού Τουρισμού και MEGA ανακοινώνεται πως οι αφίξεις των τουριστών ίσως φτάσουν τις 45.345.878!!! η «ανάπτυξη» έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκτυπώνονται τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, του ΝΕΦΙΑ, του ΦΕΝΙΑ και του ΑΝΕΦΙΑ!!! (οι τελευταίοι είναι φόροι «προαπαιτούμενοι»).

ΙΟΥΛΙΟΣ: τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών δείχνουν αύξηση των αναχωρήσεων στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία!!! Ο αριθμός των νέων που θα φύγουν για Ντουμπάι και Κατάρ θα συγκρατηθεί στα περυσινά επίπεδα!!! Οι παραλίες της χώρας σφύζουν από … κελεμπίες, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες των παραλιών μας, αντί για ομπρέλες νοικιάζουν κελεμπίες στους λουόμενους!!!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ο Δεκαπενταύγουστος φέρνει σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του τόπου στη Μεγαλόχαρη για να εκπληρώσουν το τάμα τους να μη βγει ο … Τσίπρας πρωθυπουργός!!! Γονυπετείς ανέβηκαν απ’ την προβλήτα στην εκκλησία της Παναγίας στην Τήνο, ο Μπαρόζο, ο Γιούγκερ, ο Σόιμπλε και ο Ντάινσεμπλουμ!!! Σε νεότερη συνέντευξη η υπουργός τουρισμoύ- MEGA ανακοινώνει ότι παρά την αύξηση του ΦΠΑ στο 45% για τις τουριστικές υπηρεσίες οι αφίξεις έφτασαν τα 76.453.795!!!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Ανοίγει το σύστημα taxis για την πληρωμή των νέων φόρων «πρώτης κατοικίας», «καθιστικού», «σαλοτραπεζαρίας», «πυλωτής» και «θυροτηλεφώνου». Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η ελληνική (;) πλευρά απέτρεψε την επιβολή του προφανώς παράλογου φόρου που ζητούσε η τρόικα για τον «ηλιακό θερμοσίφωνα», αφού έπεισε τους δανειστές πως οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν την υπερφορολόγηση!!!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Την τελευταία ημέρα του μήνα, παγκόσμια ημέρα «αποταμίευσης», ασκούνται αυταπάγγελτα διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε όσους διατηρούν πάνω από 347 ευρώ αποταμιεύσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θα ελεγχθούν προσεκτικά μέσω του «πόθεν έσχες» τους!!! Η παρέλαση της εθνικής εορτής πραγματοποιήθηκε υπό το άγρυπνο βλέμμα του διοικητή της Deutsche Bundesbank, o οποίος τίμησε την επέτειο, η οποία με προεδρικό διάταγμα μετατράπηκε σε επέτειο του «ΝΑΙ»!!!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και απολύονται και οι καθαρίστριες του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες προσέφυγαν στα Ανώτατα δικαστήρια για να αναιρέσουν τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα Δευτεροβάθμια, ενώ τα Πεμπτοβάθμια δικαιώνουν την αρχική αναίρεση!!! Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δικαιώθηκαν, αλλά η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί σε άλλο βαθμό στη … Χάγη, που προσέφυγε ο υπουργός Οικονομικών!!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Τριγμοί στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις του … Χαϊκάλη, ο οποίος θεωρεί καλύτερο κωμικό τον ΓΑΠ από τον ίδιο και ζητά «προαπαιτούμενη» την απομάκρυνσή του απ’ το κυβερνητικό σχήμα, προκειμένου να γίνει πιο ευέλικτο, αφού η επόμενη δόση απαιτεί την παρουσία τεχνικού κλιμακίου των δανειστών!!! Δημοσίευμα των Financial Times δελτίο τύπου της Deutsche Bundesbank και συνέντευξη τύπου Μπαρόζο- Γιουνγκέρ τονίζουν ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της «ανάπτυξης»!!!

Μιχάλης Τζανάκης

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: