ΣΙΝΕ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί θα είναι οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!

Δέκα υπουργεία θα έχει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε ξεκαθαρίσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος…


Στην Κουμουνδούρου, λοιπόν, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και, βασιζόμενοι στις δημοσκοπήσεις που σύσσωμες δείχνουν πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη έτοιμο το οργανόγραμμα των υπουργείων αλλά και τα ονόματα των στελεχών που θα αναλάβουν κάποια από τα νευραλγικά πόστα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταλήξει σε σχήμα… 10 + 2, δηλαδή 10 υπουργεία και δύο υπερυπουργεία, το Προεδρίας και το Ανάπτυξης.

Πρόσωπα-κλειδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης ως υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου, ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και δύο γυναίκες πολιτικοί που θα στελεχώσουν νευραλγικούς τομείς του κράτους, η Νάντια Βαλαβάνη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα:
Υπερυπουργείο Προεδρίας: Θα περιλαμβάνει τα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και το νεοσυσταθέν υφυπουργείο Μετανάστευσης.

Υπερυπουργείο Ανάπτυξης: Θα περιλαμβάνει τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ενέργειας, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου. Αναμένεται να το αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης ενώ ια υπάρχει αναπληρωτής υπουργός αλλά και κάποιοι υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς.

Υπουργείο Εξωτερικών: Αναμένεται να το αναλάβει ο καθηγητής πολιτικών θεωριών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά Νίκος Κοτζιάς

Υπουργείο Άμυνας: Αναμένεται να αναλάβει η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ θέση γενικού γραμματέα θα αναλάβει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διευθυντής του Πάνου Μπεγλίτη στο ίδιο υπουργείο, Νίκος Τόσκας.

Υπουργείο Παιδείας: Ακούγονται τα ονόματα των Κωνσταντίνου Τσουκαλά, του Τάσου Κουράκη και της Θεανώς Φωτίου. Σε θέση γ.γ. αναμένεται να τοποθετηθεί ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος θα ασχοληθεί -μεταξύ άλλων- και με τον διάλογο για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Ακούγονται τα ονόματα του Αλέξη Μητρόπουλου αλλά και του Δημήτρη Στρατούλη.

Υπουργείο Οικονομικών: Σε θέση υφυπουργού αναμένεται αν βρεθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αρμοδιότητα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τράπεζα της Ελλάδας: Θα αναλάβει σημαντικό πόστο η Λούκα Κατσέλη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα τοποθετηθεί ο Πάνος Σκουρλέτης.

press-news
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: