ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκης και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Β. Κικίλιας για τη σύλληψη Ξηρού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριος Τσακνάκης μίλησαν σε συνέντευξη τύπου για τη σύλληψη Ξηρού. 


Τι απαντά ο Βασίλης Κικίλιας στις φωνές πως η χρονική στιγμή της σύλληψης εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες

Το απόγευμα του Σαββάτου υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες για τη σύλληψη Ξηρού. "Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που περιέγραψε τις ενέργειες της αστυνομίες που οδήγησαν στη σύλληψη: "Μεσημβρινές ώρες τη σήμερον, σε περιοχή της Αττικής, στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης, Χριστόδουλος Ξηρός. Κατά τη σύλληψη του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι και φορώντας γυαλιά. Έφερε πάνω του ένα πιστόλι με αποξυμένο αριθμό και τύπο, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και 1 στη θαλάμη. Ο δράστης δεν προέβαλε κάποια αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Ο κύριος Τσακνάκης αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα: "Αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική έρευνα, η οποία μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές. Η κατ' οίκον έρευνα μόλις άρχισε" και συμπλήρωσε πως η αστυνομία παρακολουθούσε το σημείο πάνω από τρεις μήνες. "Μέχρι να ολοκληρωθούν οι κατ' οίκον έρευνες ότι πούμε θα είναι λόγια του αέρα. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρισκόμαστε πάνω από 3 μήνες. Το κρησφύγετο εντοπίστηκε πόρτα-πόρτα. Όσο διαρκεί η έρευνα δεν πρόκειται να πω στοιχεία της" συμπλήρωσε. Άλλωστε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, έχοντας αποκλείσει τις οδούς Μερκούρη και Ασληπιού όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όταν ερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας για τις φωνές που κάνουν λόγο για σύλληψη με προεκλογικές σκοπιμότητες, ανέφερε πως "στη διάρκεια αυτών των 8 μηνών συνελήφθη ο τρομοκράτης Μαζιώτης, έγινε αποτροπή πολύ σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας με σύλληψη τρομοκράτη Σταμπούλου και συνελήφθη ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός" και συμπλήρωσε "Υπό καμία συνθήκη μπορούν αυτές οι επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. να μπουν υπό πρίσμα μικροπολιτικό, προεκλογικό, μετεκλογικό. Θα ήθελα να παρακαλέσω όπως οκτώ μήνες λειτουργούμε θεσμικά στο υπουργείο, έτσι θεσμικά, συντεταγμένα να κάνουμε και την ολοκλήρωση αυτής της θητείας μέχρι τις εκλογές"

Δείτε το σχετικό βίντεο:


news247.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: