ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Είναι μαγκιά τελικά το κάπνισμα, δείχνει νέα έρευνα

Μπορεί οι μητέρες ανά τον κόσμο να διατείνονται ότι το κάπνισμα δεν είναι μαγκιά ωστόσο μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μινσκ έρχεται να αντιστρέψει αυτή την αίσθηση.
Τα ευρήματα των επιστημόνων δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβητήσεις και έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε στο "Κουλούρι" ο έγκριτος καθηγητής κοινωνιολογίας, δόκτωρ Ανατόλι Ζάιτσεφ, τα ευρήματα της έρευνας του Πανεπιστημίου ήταν αποστομωτικά. "Εξετάσαμε τις συμπεριφορές παιδιών ηλικίας 12-18 ετών από 47 διαφορετικές χώρες. Διαπιστώσαμε πως τα παιδιά τα οποία κάπνιζαν ήταν πιο κοινωνικά από τα υπόλοιπα, είχαν μεγαλύτερες παρέες, δεν έπεφταν θύματα bullying και σε ποσοστό 78% ήταν και καλύτεροι μαθητές. Αντίθετα, πολλά από τα παιδιά που δεν είχαν ξεκινήσει το κάπνισμα αντιμετώπιζαν έντονα προβλήματα τόσο στη συγκέντρωση τους όσο και στην εν γένει κοινωνική τους συμπεριφορά" τόνισε ο δόκτωρ και στη συνέχεια αποκάλυψε ένα πολύ ιδιαίτερο πείραμα που επιχείρησε η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, ο δόκτωρ και οι συνεργάτες του, εντόπισαν τον 14χρονο Πάυλο, μαθητή γυμνασίου στην Άρτα, ο οποίος δεν κάπνιζε, ήταν κακός μαθητής, δεν είχε φίλους και μια φορά που ζήτησε από μια κοπέλα να βγούνε ραντεβού, έκανε εμετό πάνω της πριν προλάβει να ακούσει την απάντηση της. Αφού έπεισαν τον μικρό να αρχίσει το κάπνισμα με αντάλλαγμα ένα Playstation 3, άρχισαν να παρατηρούν τις αλλαγές στη συμπεριφορά του αλλά και την αντιμετώπιση που είχε από τον περίγυρο του.

Ο Παύλος γρήγορα μπήκε στην πιο "κουλ" παρέα του σχολείου του, έγινε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ, εκλέχθηκε ταμίας του 15μελούς και ανέβασε εντυπωσιακά το μέσο όρο των βαθμών του. Ήδη μάλιστα πρόλαβε να συνάψει σχέση και κατόπιν να παρατήσει την κοπέλα από την οποία είχε ζητήσει ραντεβού πριν αρχίσει το κάπνισμα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει πραγματικότητα αν δεν είχε ξεκινήσει το κάπνισμα, καθώς από εκείνη τη μέρα η αυτοπεποίθηση του ανέβηκε κατακόρυφα.

Την ευγνωμοσύνη του στο τσιγάρο εξέφρασε ο μικρός Παύλος, μιλώντας στο "Κουλούρι". "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τόσο καιρό δεν κάπνιζα και ήμουν τέτοιος φλώρος. Πλέον νιώθω απίστευτος μάγκας και τίποτα δεν με σταματάει. Λατρεύω να φυσάω τον καπνό του τσιγάρου μου σε μη καπνιστές συμμαθητές μου και μετά να τους ρίχνω φάπες" μας διηγήθηκε ο μαθητής πριν πάει να συναντήσει την παρέα του στις τουαλέτες για ακόμη ένα τσιγαράκι το οποίο θα τον έκανε ακόμη πιο δημοφιλή στο 3ο Γυμνάσιο Άρτας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: