ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Πυρηνόξυλο για οικονομική θέρμανση...

Πολλά είναι τα νοικοκυριά που τα τελευταία χρόνια έχουν επιλέξει να αλλάξουν τους καυστήρες πετρελαίου, καταφεύγοντας σε άλλες καύσιμες
ύλες. Έχουν γραφεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για το ποια είναι η ιδανικότερη καύσιμη ύλη.

Πρόκειται για το πυρηνόξυλο, που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων, διατίθεται από τοπική εταιρεία με χρόνια παράδοση στον τομέα, που εγγυάται εξαιρετική ποιότητα στο προϊόν, στην πιο ανταγωνιστική τιμή.

Το πυρηνόξυλο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του καταλόγου με τα καλύτερα βιοκαύσιμα, όπως έχει διαπιστωθεί από τις αναλύσεις και τις έρευνες που διεξάγει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) σε περισσότερα από 200 είδη βιομάζας τα τελευταία δύο χρόνια.

Αποτελεί μια από τις οικονομικότερες λύσεις για οικιακή θέρμανση, αφού, σύμφωνα με έρευνες, το κόστος θέρμανσης ενός νοικοκυριού σε σχέση με το πετρέλαιο μειώνεται έως και πέντε φορές, καθώς ηθερμοδυναμική ισοδυναμία του πυρηνόξυλου με το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 9.460 : 3.150 Kcal/Kgr = 3,003.

Μία από τις εταιρείες που παράγει πυρηνόξυλο από το 1993 μέχρι και σήμερα, είναι η «Ελαιουργία Αιγαίου ΑΒΕΕ» στο Ντίπι Λέσβου. Στο πυρηνελαιουργείο της «Ελαιουργίας Αιγαίου», η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του πυρηνελαίου, είναι η εκχύλιση.

Μετά την ξήρανση και εκχύλιση του ελαιοπυρήνα και την απομάκρυνση του πυρηνελαίου, παράγεται ο ξηρός, και εκχυλισμένος ελαιοπυρήνας, ή αλλιώς πυρηνόξυλο. Η «Ελαιουργία Αιγαίου» διαθέτει πυρηνόξυλο για χονδρική και λιανική πώληση, χύμα ή συσκευασμένο, σε σάκους των 20 και 40 κιλών και σε παλέτες κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη.

Η τιμή ανά τόνο είναι στα 109 ευρώ για παραλαβή από το εργοστάσιο στο Ντίπι.

Μπορείτε να προμηθευτείτε επίσης το πυρηνόξυλο από το κατάστημα της εταιρείας στην οδό Ναυμαχίας Έλλης, στη διασταύρωση με την περιφερειακή οδό της Βόρειας Παράκαμψης, με μια μικρή επιβάρυνση στην τιμή λόγω του μεταφορικού κόστους.

Ο υπεύθυνος τη επιχείρησης, Γιάννης Βασιλλέλης, δήλωσε: «Παρά τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του πυρηνόξυλου την τελευταία δεκαετία, η “Ελαιουργία Αιγαίου ΑΒΕΕ” διατηρεί την τιμή της σταθερή στα ίδια χαμηλά επίπεδα, σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες. Ακόμα, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία του νησιού, η «Ελαιουργία Αιγαίου» παραχώρησε δωρεάν ποσότητες πυρηνόξυλου στα σχολεία του Πολιχνίτου που το είχαν ανάγκη».

Πηγή emprosnet.gr

texnologosgeoponos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: