ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Το είπε ένα πουλάκι...

Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα συνεχώς ανεβαίνει σε νούμερα και επικινδυνότητα. Καθημερινά, δεκάδες ή και εκατοντάδες συμπολίτες μας βιώνουν τη δραστηριότητα απατεώνων, ληστών, βιαστών και...
κάθε είδους κακοποιών. Μάλιστα, οι αδικοπραγούντες φροντίζουν να εκσυγχρονίζουν τις μεθόδους τους αλλά και να δρουν... προληπτικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ληστών που διέρρηξαν χθες ένα κατάστημα που φτιάχνει αλουμινοκατασκευές. 

Αφού πήραν εργαλεία αξίας 2.000 ευρώ, διέρρηξαν και ένα κλουβί και πήραν από μέσα τέσσερα πουλιά που είχε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. 

Ο αστυνομικός διοικητής της περιοχής, Ιπποκράτης Σκερπάνης, είχε μια πειστική εκδοχή για την περίεργη ληστεία. “Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ότι οι ληστές φροντίζουν ώστε να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο ότι θα παραμείνουν... αόρατοι για την αστυνομία. 

Παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αφήσουν στοιχεία ή μάρτυρες για τα όσα διαπράττουν. Αυτό ήταν το κίνητρο για να απαγάγουν τα πουλιά. Προφανώς φοβήθηκαν ότι μέσω των πτηνών θα μαθευόντουσαν κάποια πράγματα. 
Είναι αυτό που λέει ο σοφός λαός μας: “Μου το είπε ένα πουλάκι”. Κατά συνέπεια, οι ληστές θέλησαν να προλάβουν μια τέτοια εξέλιξη και γι’ αυτό άρπαξαν μαζί με τα κλοπιμαία και τα πουλιά”.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι έχουν στα σπίτια τους ή στα καταστήματά τους παπαγάλους. 
Οι παπαγάλοι έχουν το χάρισμα της ομιλίας και αυτό τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους για κάθε ληστή. Εάν κάποιος κακοποιός εισβάλλει σε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο για να κλέψει και δεν αντιληφθεί ότι υπάρχει παπαγάλος σε κλουβί, τότε κινδυνεύει να συλληφθεί μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς οι αστυνομικοί θα ανακρίνουν τον παπαγάλο και είναι βέβαιο ότι θα πάρουν τις κατάλληλες πληροφορίες. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα ο παπαγάλος ώστε να αναπτύξει λεξιλόγιο και να είναι σε θέση να απαντάει σε ερωτήσεις. Οσο παραμένει στα αρχικά στάδια εκμάθησης, τόσο λιγότερο χρήσιμος μπορεί να φανεί. Ενας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του εξαιτίας ενός παπαγάλου με φτωχό λεξιλόγιο.

Είχε συμφωνήσει με την κυρία του παπαγάλου να πάει στο σπίτι της και να βάψει μια αποθήκη που είχε. Η κυρία αυτή δεν ασχολιόταν ιδιαίτερα με τον παπαγάλο της και το μόνο που του είχε μάθει είναι να ρωτάει: “Ποιος είναι”;

Οταν ο ελαιοχρωματιστής, Λαμπρίκας Καρουλίδης, έφτασε στο διαμέρισμα, η κυρία τον υποδέχθηκε και του έδειξε την αποθήκη. Ηταν ένας πολύ στενός χώρος, χωρίς εξαερισμό. Ο Λαμπρίκας άρχισε να βάφει και κάποια στιγμή η κυρία βγήκε από το σπίτι για να αγοράσει κάποια πράγματα από το σούπερ μάρκετ. Ο Λαμπρίκας έμεινε μόνος του με τον παπαγάλο. Εκεί που έβαφε την αποθήκη, έσπρωξε κατά λάθος την πόρτα και την έκλεισε. Εκανε να την ανοίξει αλλά δεν υπήρχε χερούλι από μέσα. Αρχισε να τη χτυπάει.

-”Ποιος είναι”, ρώτησε ο παπαγάλος.

-”Ο μπογιατζής”, απάντησε εκείνος.

-”Ποιος είναι”, ξαναρώτησε ο παπαγάλος, αφού μόνο αυτό ήξερε να πει.

-”Ο μπογιατζής, σου είπα”.

-”Ποιος είναι”;

-”Βρε ο μπογιατζής! Ανοιξε, δεν μπορώ να πάρω αναπνοή”.

-”Ποιος είναι”;

-”Ρε δεν ακούς; Ο μπογιατζής”!

-”Ποιος είναι”;

-”Ο ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΗΗΗΗΣ”!

Στο επόμενο “ποιος είναι” του παπαγάλου, ο Λαμπρίκας με όλες του τις δυνάμεις πήρε φόρα, έσπασε την πόρτα και σωριάστηκε λιπόθυμος στο πάτωμα. Επειτα από ένα λεπτό, η κυρία επέστρεψε στο διαμέρισμα. Με το που άνοιξε την εξώπορτα, είδε τον πεσμένο άντρα στο πάτωμα.

-”Αχ, καλέ, ποιος είναι”;

Και η απάντηση του παπαγάλου: “Ο μπογιατζής”!

typosthes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: