ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Έρχονται προσλήψεις στην εκπαίδευση λίγες ώρες πριν τις εκλογές!

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές ο Υπουργός Παιδείας αποφάσισε να ανακοινώσει ότι προχωρά σε προσλήψεις αναπληρωτών…
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για...
πολιτική απόφαση καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το χρόνο της ανακοίνωσης των προσλήψεων.

Να σημειώσουμε ότι τις προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη τις περίμεναν οι εκπαιδευτικοί από τέλη Νοεμβρίου και τελικά ανακοινώθηκαν μετά από δύο μήνες.

Συγκεκριμένα στις 22/1 ο Υπουργός ενημέρωσε ότι με απόφασή του προσλαμβάνονται 819 αναπληρωτές. Βέβαια ανακοινώθηκαν οι 467 εξ αυτών και όπως φαίνεται ο υπόλοιπες πιθανόν να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Να σημειώσουμε ότι σε ειδικότητες Βθμιας στην Ειδική Αγωγή έγιναν 89 προσλήψεις και όχι 113 καθώς είτε είχαν εξαντληθεί οι πίνακες είτε επρόκειτο για περιοχές που δεν είχαν δηλωθεί από εκπαιδευτικούς.

Σήμερα αναμένονται οι προσλήψεις Γενικής Εκπαίδευσης για Αθμια και Βθμια. Στην Αθμια θα είναι 178 ενώ στη Β/θμια ίσως φθάσουν και τις 160. Επίσης θα προσληφθούν περίπου 50 αναπληρωτές σε Μουσικά Σχολεία.

Μετά από αυτές τις προσλήψεις σχεδόν εξαντλούνται οι πιστώσεις των αναπληρωτών για τη Β/θμια εκπαίδευση που η μοναδική πηγή χρηματοδότησης είναι ο κρατικός προϋπολογισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Υπουργείο Παιδείας θα απομείνουν περίπου 50 πιστώσεις που φυσικά δεν επαρκούν για να καλύψουν τα όποια κενά εμφανιστούν τους επόμενους 5 μήνες της λειτουργίας των σχολείων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το προηγούμενο έτος το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου έγιναν 607 προσλήψεις αναπληρωτών ενώ στη Β/θμια έφθασαν τις 205. Πως θα αντιμετωπιστούν τα κενά που θα προκύψουν;

Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να δοθεί σύντομα απάντηση.


tro-ma-kti-ko

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: