ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Από τη Δευτέρα οι επιχορηγήσεις στις ΕΠΣ

Επιστολή προς τον Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ «καλύπτει το παρακράτος της ΓΓΑ που μισεί το ποδόσφαιρο», έστειλε ο...
εκτελών «χρέη Σαρρή» Γ. Βούρβαχης, ζητώντας εξηγήσεις για την επιχορήγηση στις Ενώσεις από τον «εκπρόσωπο του παρακράτους».

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΟ:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6-6-2014, με έγγραφό σας, ανακοινώθηκε κρατική επιχορήγηση των Ενώσεων και των Σωματείων, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ύψους 1.4234.100,00 Ευρώ.

Εκτοτε πέρασε πολύς καιρός, χύθηκε πολύ μελάνι και έγιναν πολλές δηλώσεις για το ότι τα χρήματα αυτά της κρατικής επιχορήγησης δεν μπορούσαν δήθεν να δοθούν στα Σωματεία και τις Ενώσεις, διότι αποδίδονταν μέσω ΕΠΟ και η ΕΠΟ δήθεν δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Ψηφίστηκε μάλιστα στην Βουλή, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η τροπολογία, για να αρθεί το «κώλυμα» αυτό, με την οποία, όταν μία Ομοσπονδία στερείται φορολογικής ενημερότητας, η Γ.Γ.Α. έχει την δυνατότητα να κατανείμει απευθείας τις επιχορηγήσεις και η τροπολογία αυτή προκλήθηκε ώστε στην προκείμενη περίπτωση να δοθεί η δυνατότητα στην Γ.Γ.Α. να αποδώσει απευθείας τα χρήματα στις Ενώσεις και τα Σωματεία, χωρίς την μεσολάβηση της ΕΠΟ.

Στην συνέχεια δημοσιεύτηκε ότι έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια αποφάσεις επιχορηγήσεων για κάποιες ΕΠΣ, πλην όμως ακόμη καμία Ένωση και κανένα Σωματείο δεν έχει λάβει τα (έστω και τα λιγοστά αυτά) χρήματα των τόσο διαφημισμένων επιχορηγήσεων.

Παρακαλούμε να ενημερωθούμε, αν πράγματι υπάρχουν τα χρήματα, για τα οποία έχει προκληθεί τόση δημοσιότητα και έχει γίνει τόσος «ντόρος» και στην περίπτωση που υπάρχουν, γιατί δεν αποδίδονται άμεσα Στις Ενώσεις και τα Σωματεία για τα οποία προορίζονται και για τα οποία έχουν εκταμιευτεί από τον κρατικό Προϋπολογισμό».

*** Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, πηγές προσκείμενες στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, μόλις πληροφορήθηκαν το περιεχόμενο της επιστολής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχολίασαν ως εξής: «Εχει καθυστερήσει η εκταμίευση των χρημάτων προς τις ΕΠΣ, όμως από τη Δευτέρα θα μιλήσουμε με πράξεις».

Αποφάσεις της ΕΠΟ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ, ο οποίος θα εκλεγεί από την αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των Ενώσεων μελών της στις 23/1/2015.

Η μοναδική υποψηφιότητα που κατατέθηκε προς έγκριση ήταν αυτή του Γιώργου Γκιρτζίκη, ο οποίος και ανακηρύχθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της υποψήφιος για την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Τη θέση του κ. Γκιρτζίκη ως μέλος του Δ.Σ./ΕΠΟ, μετά την παραίτησή του από αυτό, κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών στη λίστα των αναπληρωματικών Ανδρέας Προβατάς, πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα κριτήρια που θα ισχύσουν και τις ποινές που θα επιβληθούν, αναφορικά με την αδειοδότηση των συλλόγων της Β” Εθνικής για την περίοδο 2015.

Δεσμευτική η απόφαση για τον Ηρακλή

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Χρ. Υφαντής ενημέρωσε το σώμα για τα έγγραφα της FIFA περί αφαίρεσης έξι βαθμών από τον ΟΦΗ και τριών από τον Ηρακλή. Και οι δύο αποφάσεις ειπώθηκε πως είναι δεσμευτικές. Από την πλευρά του εκπροσώπου της ΕΠΟ στη Εθνική ειπώθηκε ότι το θέμα του Ηρακλή θα συζητηθεί στο επόμενο ΔΣ της διοργανώτριας.
Ξέχασαν να αφαιρέσουν 6 βαθμούς από τον Βύζαντα!

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρακδίας, Νίκος Προύντζος, έθεσε το θέμα της αφαίρεσης έξι βαθμών από τον Βύζα Μεγάρων. Η ποινή του είχε επιβληθεί πέρυσι τον Ιούνιο αλλά σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Προύντζος δεν εφαρμόστηκε ποτέ και θα πρέπει να αφαιρεθούν οι βαθμοί από το πρωτάθλημα της Γ” Εθνικής που αγωνίζεται φέτος.

Επεισόδιο Μαζαράκη-Οικονομίδη
«Αν ασχολούνταν με τόσο πάθος για τα σημαντικά θέματα η εικόνα του ποδοσφαίρου και της ομοσπονδίας θα ήταν πολύ καλύτερη», σχολίασε μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ αναφερόμενο στην ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα σε δύο μέλη του ΔΣ.

Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κεφαλληνίας–Ιθάκης Βαγγέλη Μαζαράκη και του πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και μέλος της υγειονομικής επιτροπής της UEFA Δρ. Γιάννη Οικονομίδη.

Αμφότεροι ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με αφορμή την παραμονή ή όχι του προπονητή της Εθνικής ομάδας Σάλας. Ο κ. Οικονομίδης ζήτησε την αντικατάστασή του, ενώ ο προκάτοχός του στην προεδρία της επιτροπής ποδοσφαίρου σάλας, Β. Μαζαράκης τάχθηκε υπέρ της παραμονής του.

Ακούστηκαν πολλά και διάφορα…
Για τον Γκαγκάτση, την κάρτα υγείας, την πρόσληψη συγγενικού προσώπου μέλους της Ένωσης Σάλας στη θέση του Εθνικού προπονητή, για καταγραφές συνομιλιών και για δικαστήρια.
Τελικά ο προεδρεύων Γ. Βούρβαχης έσβησε τη φωτιά λέγοντας ότι με το θέμα θα ασχοληθεί ο νέος πρόεδρος που θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης.
Πάντως η κόντρα των δύο για το συγκεκριμένο θέμα κρατά περίπου δύο μήνες και έχει αναχθεί σε «υπόθεση τιμής».

Παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου ο Μ. Γαβριηλίδης
Με ανακούφιση άκουσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ την απόφαση του προέδρου επιτροπής κυπέλλου Μ. Γαβριηλίδη να μην παραιτηθεί παρά τη λάθος κλήρωση που έκανε για τη φάση των «16» ως προς τις έδρες των γηπεδούχων ομάδων.

«Φταίει η υπάλληλος» είπε στην «απολογία» του ο κ. Γαβριηλίδης και πρόσθεσε ότι τα περί παραίτησης τα είπε λόγω πίεσης. Ο Γ. Βούρβαχης έσπευσε να του πει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα παραίτησης, προφανώς για να μη δημιουργηθεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό…

Απαιτήσεις και από τους συνεργάτες του Ρανιέρι
Στο προηγούμενο ΔΣ αποφασίστηκε η αποζημίωση που θα καταβληθεί στον Ρανιέρι να είναι 500.000 ευρώ. Στο χθεσινό ΔΣ φανερώθηκαν και οι οικονομικές απαιτήσεις δύο Ιταλών συνεργατών του που αξιώνουν από 16.000 ευρώ έκαστος. Προκλήθηκαν αντιδράσεις αλλά η εξόφλησή τους πέρασε.

imathiasportsnews.gr
πηγή

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: