ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τι κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική στα μάτια ενός άνδρα;

Οι γυναίκες περνούν ώρες μπροστά από τον καθρέφτη… ψάχνουν τι να φορέσουν, αλλάζουν, βάφονται, ξεβάφονται… 
Ο λόγος;...
 
Όπως πάντα απαντούν για να αρέσουν περισσότερο στους άνδρες. Τελικά όμως τι θέλουν οι άνδρες;

Όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «The Quarterly Journal of Experimental Psychology», οι άνδρες – αλλά και οι γυναίκες - θέλουν φυσικότητα.

Άντρες και γυναίκες παραδέχθηκαν ότι οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές με διακριτικό μακιγιάζ, δηλαδή σε φυσικούς τόνους.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 44 γυναίκες να φωτογραφηθούν και να μακιγιαριστούν όπως θα έκαναν για μια νυχτερινή έξοδο. Οι εθελόντριες φωτογραφήθηκαν πριν και μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ και στο τέλος είχαν 21 φωτογραφίες από όλα τα στάδια αυτής της διαδικασίας.

Αυτό το φωτογραφικό κολάζ δόθηκε σε 44 συμμετέχοντες στην έρευνα (22 άντρες - 22 γυναίκες) και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να επιλέξουν ποια «εκδοχή» της κάθε γυναίκας ήταν η πιο ελκυστική για τους ίδιους αλλά και ποια θεωρούσαν οι άντρες ότι θα επέλεγαν οι γυναίκες και το αντίστροφο.

Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες επέλεξαν εκδοχές με λίγο περισσότερο μακιγιάζ συγκριτικά με αυτό που επέλεγαν οι άνδρες.

Τελικά φάνηκε πως τα "μοντέλα" φορούσαν 30% παραπάνω μακιγιάζ από το στάδιο που επέλεγαν ως το πιο ελκυστικό οι ερωτηθέντες.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άλλοι άνθρωποι θα προτιμούσαν περισσότερο μακιγιάζ από ότι οι ίδιοι προτιμούν.

iatros4u.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: