ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

BOMBA: Ποιο κόμμα διαλύεται, μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;;;

Όπως λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος, που επιρρίπτουν τεράστιες ευθύνες στον...
Φώτη Κουβέλη για τους χειρισμούς του, οι επιλογές που έχει η ΔΗΜΑΡ είναι η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές για την τιμή των όπλων ή αυτοδιάλυση και διασπορά των στελεχών της προς το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΟΤΑΜΙ ή ακόμη και το κόμμα Παπανδρέου.

Με ψυχρολουσία μέσα στο καταχείμωνο μοιάζει η πορεία της ΔΗΜΑΡ μέχρι τις εκλογές, καθώς το “ναυάγιο” στις συνομιλίες με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ύπαρξη του ίδιου του κόμματος.

Για το τι μέλει γενέσθαι θα αποφασίσει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο, το οποίο χαρακτηρίζεται ήδη ως το κύκνειο άσμα της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη, με τους 8 βουλευτές που απέμειναν στην Κ.Ο. να μην πιστεύουν ότι “ναυάγησε” το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα να αναζητούν επί της ουσίας πολιτική στέγη, καθώς γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εισόδου της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή και εκλογής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μόνος βουλευτής που είχε προβλέψει τις τελευταίες εξελίξεις ήταν ο Γιάννης Πανούσης, καθώς είχε προβλέψει το “ναυάγιο” και τον πολιτικό εξευτελισμό του Φ. Κουβέλη, ενώ ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης σχολίασε: «Τέτοιο εξευτελισμό και απαξίωση δεν έχω αισθανθεί ποτέ στα 35 χρόνια που είμαι στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς».

Πάντως όλα δείχνουν ότι:
- ο Θωμάς Ψύρρας και ο Γιάννης Πανούσης δεν θα κατέβουν με οποιοδήποτε κόμμα στις επόμενες εκλογές
- ο Νίκος Τσούκαλης σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ
- η Μαρία Ρεπούση, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Μίνα Ξυροτύρη, η Μαρία Γιαννακάκη, η Μαρία Ρεπούση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης θα επιχειρήσουν να “μεταγραφούν” στον ΣΥΡΙΖΑ ή όπου αλλού

Να σημειωθεί ότι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται στο τέλος η ΔΗΜΑΡ να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κατέβει στις εκλογές.


makeleio.gr

Σφαγή στα κόμματα για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας


Προεκλογικός πυρετός στα κομματικά επιτελεία

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται για όλα τα κόμματα η επιλογή προσώπων για τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, καθώς δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που θέλουν να εξασφαλίσουν μια εκλόγιμη θέση χωρίς το άγχος του σταυρού.
Το μικρό χρονικό περιθώριο της προεκλογικής περιόδου, το οικονομικό κόστος του προεκλογικού αγώνα, αλλά και οι δημοσκοπήσει που δείχνουν ότι το αποτέλεσμα θα απογοητεύσει πολλούς, έχουν οδηγήσει πολλούς πολιτικούς να βλέπουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σαν την μοναδική λύση.

Να θυμίσουμε ότι ένας από τους λόγους που ο «αρραβώνας» ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ χάλασε είναι και το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν δίνει καμία θέση από το Επικρατείας στις συνεργαζόμενες δυνάμεις με το κόμμα του.

Η κατάσταση όμως που θυμίζει… σφαγή, δεν περιορίζεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλα σχεδόν τα κόμματα, γι’ αυτό δεν θα είναι λίγα τα φαινόμενα αποχώρησης υποψηφίων μέχρι και την τελευταία στιγμή, γιατί πολλοί υπολογίζουν ότι έχουν σίγουρη μια θέση στο Επικρατείας και αναμένεται να… απογοητευτούν.


parapolitika.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: