ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις υποψ. βουλευτή Τιμολέων Κοψαχείλη (VIDEO)

Μεγάλης αποδοχής έτυχε από τους ετεροδημότες της Κοζάνης ο υπ. Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Τιμολέων Κοψαχείλης

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο



Τους ετεροδημότες της Κοζάνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Γρεβενών , Τιμολέων Κοψαχείλης, και εκ νέου υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κ. Κοψαχείλης παρευρέθηκε αρχικά στην παρουσίαση βιβλίου του γρεβενιώτη στην καταγωγή Γιώργου Σιώμου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του χορευτικού Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης. Κατόπιν ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε σε μια δυναμική συγκέντρωση των ετεροδημοτών.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στις ανυπέρβλητες δυσκολίες που είχε η κυβέρνηση να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση και να γλιτώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. «Η κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά « απέτρεψε τη έξοδο της χώρας από το ευρώ και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της εξασφαλίζοντας κοινωνικήσυνοχή και σταθερότητα στην χώρα.Η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει το χαμηλότερο επιτόκιο που δόθηκε ποτέ σε δάνειο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας δίπλα της τις χώρες της Ε.Ε., οι οποίες χρεώθηκαν το μεγαλύτερο μέρος του δανείου μας και αυτά τα δάνεια δεν μπορεί κανείς να τα «κουρέψει» γιατί κανένας λαός δεν θα επιτρέψει στα κοινοβούλια των να χαρίσουν τα δανεικά που θα κλιθούν να επιβαρυνθούν οι ίδιοι και μάλιστα χώρες με πολύ χαμηλότερο βοιωτικό επίπεδο.

Οι αντικρουόμενες απόψεις γύρω από την τρομοκρατία, την νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, για την θρησκεία μας, τις παρελάσεις, τια αντιλήψεις για τις φυλακές, τον αφοπλισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, η επαναφορά των μισθών στα προκρίσης επίπεδα και η γιγάντωση του δημόσιου τομέα αναμφίβολα θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας». Και συνεχίζει ο κ. Κοψαχείλης:
«Στην θητεία μου, ως βουλευτής, δεν υπήρξεκαμίααπολύτως διάκριση . Όλοι οι πολίτες του νομού ήταν ευπρόσδεκτοι, τους άκουγα και συνομιλούσα με όλους. Δεν έκανα καμία διάκριση για καμία περιοχή και πάλεψα για την επίλυση των προβλημάτων όλων με το ίδιο ενδιαφέρον για όλο το νομό συνολικά. Συνεργάστηκα με όλους τους φορείς και τους συλλόγους του νομού.Όποιος χρειάστηκε βοήθεια την είχε.Συχνότατη ήταν η παρουσία μου σε Υπουργεία και υπηρεσίες όπου και μαζί με εκπροσώπους φορέων κάναμε προσπάθεια να δώσουμε λύση σε προβλήματα και να προωθήσουμε όλα τα αναπτυξιακά έργα του νομού».
Στη συνάχια ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος με τους παρευρισκόμενους ο οποίος επικεντρώθηκε σε καθαρά αναπτυξιακά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Ο περισσότερος χρόνος της συζήτησης καλύφθηκε με την προοπτική παραπέρα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Οι νέες καλλιέργειες οι οποίες με την δημιουργία ομάδων παραγωγών εγγυώνται ένα σοβαρό εισόδημα στους παραγωγούς, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Οι ευκαιρίες που δίνει η νέα ΚΑΠ ενισχύοντας την ζωικήπαραγωγή και την δενδροκαλλιέργεια είναι η δεύτερη προτεραιότητα και για να λειτουργήσουν αυτά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μείωση του κόστους παραγωγής που επιβάλλει όχι μόνο την αναδιοργάνωση των καλλιεργειών αλλά και των βασικών έργων υποδομής όπως παράδειγμα η άρδευση.
Η αξιοποίηση υπαρχόντων μικρών φραγμάτων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός δεύτερου μικρού υδατοφράγματος στον Έξαρχο κάτω από το υπάρχων θα δώσει την δυνατότητα να διπλασιαστεί η άρδευση στην περιοχή και ένα δεύτερο στη Βάρη να δώσει τη δυνατότητα να αρδευτούν 1.000 στρέμματα. Από τα αντισταθμιστικά της ΔΕΗ με φυσική ροή να αρδευτούν 2.500 – 3.000 στρέμματα στην Παλιουριά και παράλληλα από το Φθινόπωρο έως την Άνοιξη να λειτουργήσει ένα μικρό υδροηλεκτρικό.
Η δημιουργία ενός κτηνοτροφικού πάρκου στη Δεσκάτη με σχεδόν 100 % χρηματοδότηση θα δώσει το νέο μοντέλο της οργάνωσης της κτηνοτροφίας.
Η οργάνωση των παραγωγών ώστε να εξασφαλίσουν μίνιμουμ ποσότητες οι οποίες θα μπορούν να διατεθούν σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πουλάνε ή εμπορεύονται ποιοτικά προϊόντα , θα δώσει την δυνατότητα να υπογραφούν συμβάσεις. Ήδη η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Α.Β. Βασιλόπουλος έχει αποδεχθεί πρόταση να διοργανώσει 15νθημερο προβολής και προώθησης των γρεβενιώτικωνπροϊόντων σε Σ/Μ της Αθήνας.
Ο κ. Κοψαχείλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε να διατηρηθούν και να ενισχυθούν όλες οι δομές της Π.Ε. Γρεβενών, το ΚέντροΝεοσυλλέκτων , το ΤΕΙ το οποίο από τμήμα του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας έγινε η έδρα σχολήςκαι απορρόφησε και το τμήμα Διεθνών Σπουδών από την Καστοριά εξασφαλίζοντας έτσι τον απαραίτητο ικανό αριθμό των καθηγητών οι οποίοι είναιπροϋπόθεση για την βιωσιμότητα ενός ιδρύματος. Ηπλήρηεκσυγχρόνιση της Μαθητικής Εστίας Γρεβενών για την οποία διατέθηκαν πάνω από 1.500.000,00 € ώστε να εξασφαλιστεί στέγαση και σε φοιτητές του ιδρύματος , είναι οι βάσεις και η προϋπόθεση για την βιωσιμότητα του ιδρύματός μας.
Στο γενικότερο πλαίσιο της διοικητικής και δημοσιονομικής εξυγίανσης των δημόσιων υπηρεσιών της χώρας διατηρήθηκε το γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας στα Γρεβενά. Ενσωματώθηκαν οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες του Δήμου Δεσκάτης στον ΟΑΕΕ Γρεβενών, οι οποίοι μέχρι πρότινος εξυπηρετούντο από τον ΟΑΕΕ Ελασσόνας.
Εξασφαλίστηκε για το 2015 πίστωση 800.000,00 € για την συνέχιση των εργασιών του κτηρίου της Σχολής Αστυφυλάκων και η πίστωση για την μετεγκατάσταση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δεσκάτης σε δημόσιο κτήριο.
Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Γρεβενών εξασφαλίστηκε η πίστωση των 270.000,00 € για να ολοκληρωθεί η μελέτη του masterplanώστε  να μπορέσει να κατατεθεί η πρόταση για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα διατέθηκαν και όλες οι απαραίτητες πιστώσεις και για την απρόσκοπτη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και την πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Δρομολογήθηκε η μεταφορά της  17η Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτωνέχοντας συσταθεί Δ/νση Αρχαιοτήτων με έδρα τα Γρεβενά
Παράλληλα ξεκίνησε η αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου στο Καστρί (Πολυνέρι – Αλατόπετρα) και τέθηκε σαν πρώτη προτεραιότητα από το Υπουργείο Πολιτισμού να γίνουν οι προμελέτες στον Αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Γεωργίου, στην Καλλιθέα (Κυκλώπεια τείχη) και να εισπνευσθούν όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών που αφορούν βυζαντινά μνημεία.
Η αξιοποίηση των Γεωθαυμάτων σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, την Αναπτυξιακή Γρεβενών και Αναπτυξιακή Κοζάνης, τον Δήμο Γρεβενών , τον Δήμο Δεσκάτης και τον Δήμο Βοϊου μας οδήγησε να οραματιστούμε ίσως ένα από τα μεγαλύτερααναπτυξιακά έργα όχι μόνο για τα Γρεβενά αλλά και για όλη την ορεινή Ελλάδα, την ίδρυση του Γεωπάρκου Γρεβενών, ένας στόχος  που είχε επιτυχή πορεία η οποία επιβεβαιώνεται με την αναγνώριση του και την έγκριση του φακέλου από την επιτροπή της UNESCO .
Τα «πάντρεμα» του Γεωπάρκου με το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο και η πρόταση για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη ορεινής διαδημοτικής – διαπεριφερειακής περιοχής θα εξασφαλίσει προϋποθέσεις για το πεδίο του βιώσιμου τουρισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή ο βουλευτής κινήθηκε για την προβολή των Γρεβενών στο εξωτερικό και για τον σκοπό αυτό είχε συναντήσεις με τον πρέσβη του Ισραήλ, τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον Πρόεδρο της Τουρκικής Διεθνούς Επενδυτικής Εταιρίας DEIK, συντόνισε επίσης δράσεις όπως η ανάδειξη του ιππικού τουρισμού.

Επισκέψεις Τετάρτη 14 Ιανουαρίου


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τιμολέων Κοψαχείλης στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, θα επισκεφτεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου τα δημοτικά διαμερίσματα:
17:00 ΔΟΞΑΡΑΣ
18:00 ΜΙΚΡΟ ΣΕΙΡΗΝΙΟ
18:30 ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙΟ
19:30 ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: