ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ των Διόσκουρων στον τελικό εφήβων 2015

Στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκαν άξια οι έφηβοι των Διόσκουρων μετά την επικράτηση επί του Λασσάνη στον τελικό με 68-77.

Μια παράσταση άξια τελικού έδωσαν οι παίκτες των 2 ομάδων μέσα σε ένα γήπεδο που όχι απλά δεν έπεφτε καρφίτσα αλλά οι φίλαθλοι ήταν κρεμασμένοι στα κάγκελα για να μπορέσουν να δουν τον αγώνα (πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο και ήταν και απόκριες!!).

Ο τελικός έγινε μπροστά στον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Ιωαννίδη και την κ. Φτάκα Πρόεδρο του ΟΑΠΝ που τίμησαν αυτήν την γιορτή του μπάσκετ με την παρουσία τους, προσδίδοντας ξεχωριστό κύρος στην διοργάνωση.

Οι ομάδες ξεκίνησαν με πολύ πάθος και το 1ο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά την ομάδα του Λασσάνη, που γεννούσαν και τα κοκόρια τους αφού όπως και να πετούσαν την μπάλα έμπαινε μέσα δείχνοντας πόσο θέλουν τον αγώνα.
Στη συνέχεια όμως μίλησε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη η ομάδα των Διόσκουρων και με παλικαρίσια καλάθια πέρασε μπροστά στο ημίχρονο με 30-35.
Το 3ο δεκάλεπτο ήταν παράσταση για ένα ρόλο και οι κυανόμαυροι πήραν διαφορά 17 πόντων χρησιμοποιώντας παράλληλα και όλους του παίκτες της 12άδας στον αγώνα.
Το 4ο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό αφού ο Λασσάνης επικρατώντας στα ριμπάουντ έβαζε το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο και σκοράροντας κατά βούληση με τους λαβωμένους από τα πολλά φάουλ Διόσκουρους να μην μπορούν να αντιδράσουν αρχικά μειώνοντας την διαφορά στους 3 πόντους.

Τότε ανέλαβε δράση ο αρχηγός των Διόσκουρων Γ. Τσακιρίδης ¨theboss¨, που έχει πάρει εργολαβία το ξελάσπωμα της ομάδας στις δύσκολες στιγμές, και με 5 συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα στους κυανόμαυρους και σε συνδυασμό με τον αέρινο ( σηκώνεται πιο ψηλά και από μπαλόνι γεμάτο με ήλιον) Ζολώτα έδωσαν την νίκη στην ομάδα μας, κάνοντας πράξη το αμερικάνικο ρητό ¨when things goes tough, tough men gets going¨.


Συγκλονιστική εμφάνιση από τον βενιαμίν της ομάδας Παντελή Τσακιρίδη τον ¨killer¨, που προερχόμενος από το παιδικό τμήμα μας, μπήκε μέσα πιο ψυχρός και από φίδι στην κατάψυξη και εκτέλεσε τον αντίπαλο με 100% ευστοχία, σβήνοντας παράλληλα και τον αντίπαλό του.

Respect στον αντίπαλο Καλιαμπάκα που πάλεψε μόνος του μπροστά βάζοντας 26 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά η μεγάλη εμφάνισή τους ακυρώθηκε από τον ¨μαέστρο¨ Γκοβεδάρο που οργάνωνε και απαντούσε όλους τους πόντους του αντιπάλου κάνοντας το καλύτερο φετινό παιχνίδι του βγαίνοντας και MVP της διοργάνωσης.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Καλιαμπάκας Δημήτρης του Λασσάνης με 46 πόντους και την απονομή έκανε ο γ.γ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Γιάννης Γκοβεδαρος.
Καλύτερος παίκτης αναδείχθηκε ο Γκοβεδάρος Κων. και την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Λάζαρος Σαββίδης.

Η καλύτερη 5αδα του τουρνουά απαρτιζόταν από τους Γιάννη Αθανασιάδη (Λασσάνης), Κωνσταντίνο Γκοβεδάρο (Διόσκουροι), Δημήτρη Καλιαμπάκα (Λασσάνης), Χρήστος Γκλιάνας (Διόσκουρο) και Στάθη Αθανασιάδη (Α.Π.Σ. Αρίων).

Τα μέγιστα συνέβαλαν στην νίκη ο φυσικός ηγέτης των Διόσκουρων Γκλιάνας το pitbull¨ που μιλούσε και εμψύχωνε όλους τους συμπαίκτες του, ο ¨αθόρυβος¨ Ατματζίδης που έφτασε τους 11 πόντους παράλληλα με τις ειδικές αμυντικές αποστολές ο ¨βράχος¨ Μπράχος που ήταν κολώνα στην άμυνα αλλά και o ¨elegant¨ Ζαχαριάδης.

Βέβαια για μια ακόμα φορά δεν υστέρησε κανείς από όσους χρησιμοποιήθηκαν. Προφανώς οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι με τα προβλεπόμενα μπουγέλα αν και ο προπονητής πήγε προετοιμασμένος φορώντας κολυμβητικό σκουφάκι (είχε κρύο για μαγιώ), και ακολούθησαν τα πατροπαράδοτα σουβλάκια που πρόσφερε η Διοίκηση για να συνοδεύσουν τις σαμπάνιες (έχουμε αποκριές λέμε…).

Οι Διοίκηση των Διόσκουρων συγχαίρει τους πρωταθλητές εφήβους για την επιτυχία που πρόσφεραν στην ομάδα παράλληλα με το αγωνιστικό ήθος που επέδειξαν και μας κάνουν για μια ακόμα φορά υπερήφανους η νίκη αφιερώνεται στον τραυματία Αλέξανδρο Τσαουσίδη που χάρηκε περισσότερο από όλους για την νίκη. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Λασσάνη για το αγωνιστικό πάθος και ήθος, έγινε διαφήμιση του αθλήματος.
Τέλος συγχαρητήρια και στην ΕΚΑΣΔΥΜ για την πιο επιτυχημένη διοργάνωση final 4 ποτέ και ευχόμαστε στο μέλλον να συνεχίσουν την πολύ καλή δουλειά.

Δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 41-58, 68-77

Οι δωδεκάδες των ομάδων:

Διόσκουροι Κοζάνης ( Βλαχόπουλος): Κοντού, Τσακιρίδης Γ. 13(1), Γιαννάκης 2, Ζώτος, Γκοβεδάρος 20(1), Ζαχαριάδης, Ζολώτας 13, Ατματζίδης 11, Τσακιρίδης Π. 9(1) 100%, Γκλιάνας 6, Μπράχος 2, Κουτσώνας.

Λασσάνης Κοζάνης (Κομμάτας): Αθανασιάδης 9, Νανόπουλος, Σπυρόπουλος 4(1), Καλιαμπάκας 26 (4), Χ΄γιαννάκης, Ντερελής, Βλαχοδήμος 4, Κελεσίδης, Πλιάκης 12, Μαχτής 7, Τζιμόπουλος 2.

dioskouroibc.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ
 
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: